La Mulassa de Mataró es presenta en societat

Aquest dissabte a la tarda hi haurà el "Rebombori Gitanero" a la plaça de Santa Maria

  • Cugat Comas // Foto: cedida
  • Dijous, 01 Febrer 2018 15:35

Cultura 2018, EVA mulassa mataró

Mataró assistirà aquest dissabte a la presentació en societat d'una nova figura carnestoltenca: la Mulassa. Serà a la Plaça de Santa Maria, a les sis de la tarda i en el marc del Rebombori Gitanero que serveix de preludi del Ball de Gitanes. Assolit l'objectiu de finançament fixat per l'associació Mestres del Gai Saber, la figura ja està enllestida i a punt per fer-se present en un d'aquells actes que anticipen alguns dies l'adveniment del Carnestoltes.

El Rebombori no deixa de ser, en essència, un anunci del que ha de venir. Les Gitanes surten al carrer amb ganes de fer evident i sonor –d'aquí la inspiració del nom– que estem a una setmana de Carnaval i que per tant la preparació del Ball de Gitanes ja està pràcticament enllestida. Un acte pensat per fer una mica de boca i convocar la gent de cara el dissabte següent al migdia a Santa Anna quan veurem altre cop aquesta tradició recuperada, tot i que la majoria d'ulls estaran pendents de la nova figura.

I és que a una setmana del Ball de Gitanes, l'ocasió està revestida de solemnitat per la presentació de la Mulassa, fins al punt que fins i tot la parròquia de Santa Maria insereix la presentació dins els actes de la celebració de la Candelera.

Nova a Mataró
La Mulassa és una figura present en diferents seguicis festius de Catalunya que ara els Mestres del Gai Saber han volgut també que passi a formar part de l'imaginari festiu local. De moment només se'n coneix el dibuix: la realitat es podrà palpar dissabte a les sis de la tarda.