Imprimir aquesta pàgina

L’Oca valora positivament i vol consolidar la ubicació de la Plaça de Santa Anna

L’entitat fa públics 3.800 euros de benefici en la darrera festa de Cap d’Any

L'Oca, amb la Plaça de Santa Anna plena

L’associació cultural Oca de Mataró, organitzadora de la passada festa de cap d’any, ha fet balanç de la mateixa en un comunicat de premsa en què es considera que va ser “un èxit total, amb milers de mataronins i mataronines i també gent vinguda d’altres poblacions”. Era la primera edició de la festa a la Plaça de Santa Anna i l’entitat valora la ubicació de forma molt positiva. En aquest sentit assegura que “s’ha trobat un model de festa oberta, plural i gratuïta” i que “s’ha encertat en el camí, concertant esforços amb l’Ajuntament partint del voluntariat”. L’Oca va ser possible gràcies a la feina de més de seixanta persones i la col·laboració de Sala Cabanyes, Capgrossos i l’empresa Mics BCN. També comptava amb l’aportació de l’Ajuntament. L’entitat assegura que “sense aquestes aportacions i el suport del voluntariat, la festa no podria realitzar-se”.

L’Oca, una entitat sense ànim de lucre que per estatuts ha de destinar els seus beneficis econòmics a la pròpia festa, també ha fet públic el balanç econòmic de la revetlla. L’associació va fer front a pagaments per sobre des 9.000 euros i en va ingressar 12.900 al servei de barres, a preus populars totes les consumicions. La festa deixa doncs un resultat positiu de poc més de 3.800 euros.

El suport de l’Ajuntament

L’entitat assegura que “els números de la festa no serien possibles sense l’aportació en infraestructura assumida per l’Ajuntament” motiu pel qual fan una demanda pública a l’administració perquè “mantingui aquesta aposta per la cultura popular més enllà de cap d’any, el model és vàlid i ens agradaria veure’l exportat a altres festes al llarg de l’any i altres entitats de voluntaris”, assegura el comunicat.

Renovació interna i més civisme
L’associació es marca un doble objectiu en un futur. Per una banda vol consolidar el model festa a la Plaça de Santa Anna com “espai cèntric i obert” i per altra vol avançar “en el sentit que les festes siguin més exemples de civisme i respectuoses amb el veïnat”. Un altre objectiu de l’entitat és completar la seva renovació interna amb un canvi generacional, motiu pel qual volen obrir-se a tota la ciutadania amb una crida general a partir del mes de juny per participar de la preparació de l’Oca 2016.