Segon any de processó infantil de la Creu de Maig

La confraria del Nazareno i l'Hermandad recupera aquesta celebració que s'havia perdut

  • Redacció
  • Divendres, 12 Maig 2017 00:00

Cultura 2017, processó infantil

Aquest diumenge, per segon any consecutiu, Mataró celebra amb una processó infantil la festivitat de la Creu de Maig. És per iniciativa de la confraria del Nazareno i l'Esperanza. Aquesta celebració es remunta a Catalunya segles ençà i va ser a partir dels anys 30 del segle passat que va anar apagant-se. Malgrat això, és una festivitat encara molt viva en altres contrades i molt present en tot el mediterrani en una diada dedicada a recordar a Santa Elena i la inspiració en la Santa Creu.

Una vuitantena de nens i joves participaran d'aquesta processó, oberta a altres entitats. La processó compta amb un pas de petites dimensions inspirat en el pas de costal del Nazareno.

Vídeo de la processó de l'any passat

Passió confrare dels menuts

La confraria del Nazareno i l'Esperanza ja fa anys que la celebrava en clau més interna però va ser a partir de l'any passat que van voler recuperar aquesta antiga tradició a través d'una processó infantil, així com s'ha fet en alguns municipis de Catalunya en els darrers anys.

A Mataró a principis de segle els joves feien petits pessebres amb la Santa Creu i els passejaven per carrers. Després de 1910 va decaure i el Cercle Catòlic el va voler recuperar però entrà en decadència a poc a poc.

La Processó Infantil començarà a la parròquia de Maria Auxiliadora després de la missa de les onze del matí. Comptarà amb un grup de nois i noies confraresses i d'altres entitats de la ciutat i comptarà amb l'acompanyament de l'AMC de Castelldefels.