Les 'FAQS' sobre la Cavalcada

Resposta per totes les preguntes per estar informats sobre el funcionament de la Cavalcada de Reis 2018

  • Laia Mulà // Foto: Daniel Ferrer
  • Divendres, 05 Gener 2018 00:00

Ciutat 2017/2018, cavalcada 2Avui 5 de gener tindrà lloc una de les tardes més màgiques i esperades de l'any, la visita i desfilada dels Reis Mags d'Orient i tota la seva corrua. Una jornada amb un guió clar que cal conèixer. A continuació podeu estar al corrent de tota la informació sobre la Cavalcada per poder gaudir d'aquesta tarda-vespre.


A quina hora i on comença?

La Cavalcada començarà a les 17.30h a la plaça de Puerto Rico.

Quin recorregut seguirà?

L'habitual dels darrers anys, de la Plaça de Puerto Rico a La Riera. Podeu trobar el mapa a la pàgina anterior.

Com i quan acabarà l'acte?

Finalitzarà amb un espectacle a càrrec del Circo Italiano davant de l'ajuntament, pels volts de les 20h. Després d'això, serà el moment en què Ses Majestats rebran els obsequis de part dels mataronins: la clau de la ciutat que obre totes les portes i un plànol per tal de no deixar ningú sense regal, unes mantes per recuperar-se del fred i raïm per refer-se del llarg viatge.

Aquest any Ses Majestats explicaran el conte dels Reis?

En acabar la Cavalcada els Reis baixaran a la plaça de Santa Anna un cop més per explicar als infants el conte de Reis. Aquesta tradició tindrà enguany per protagonista un relat escrit per Pere Anglas.

Els nens i nenes podran pujar a les carrosses a donar les cartes?

Per motius de seguretat, els nens i nenes no podran pujar a les carrosses reials durant tot el recorregut. A més, també caldrà evitar riscos controlant els nens i nenes perquè no s'acostin a les rodes dels vehicles i d'altres mesures per garantir la seguretat.

Quants caramels es repartiran enguany?

Es repartiran 1.500 kg de caramels. Tots ells seran sense gluten i, per tant, aptes per a celíacs. Com a novetat d'aquest any, les carrosses pròpies de Ses Majestats lliuraran caramels també sense sucre aptes per a diabètics.

Els cotxes podran circular amb normalitat?

El dia 5 de gener es faran talls de circulació progressius en els carrers afectats pel recorregut de la Cavalcada segons vagi avançant la mateixa. A partir de les 17 h, també es tallarà la circulació al carrer de la Coma i la Muralla dels Genovesos, al carrer de Sant Josep, la Muralla del Tigre i La Riera. El servei de Mataró Bus i d'altres tipus de transport també es veuran afectats.

L'abast del recorregut de la Cavalcada i també de les hores que dura implica importants afectacions al trànsit de vehicles: no agafis el cotxe si ho pots evitar.

Si no puc venir a la Cavalcada, com es pot seguir?

Es podrà seguir l’actualitat de la Cavalcada via Twitter a
@CulturaMataro i @matarocat i l’etiqueta #reismataró i es podrà veure en directe  a través de Mataró Audiovisual. Lògicament també a través de les xarxes de @totmataro.

Qui participa de l'organització de tots els actes a Mataró?

Tot el desplegament del dia 5 és pos­sible gràcies a col·laboradors i vo­lun­taris de dinou entitats participants en la Cavalcada: Associació de Dones de Tambacounda, les associacions veïnals de Cerdanyola, Cirera, Vista Alegre, Camí de la Serra i Pla d’en Boet, Capgrossos de Mataró, Casa de Andalucía a Mataró, Escola de Dansa Alba Hayal, Escola de Dansa Almudena Arsai, Fundació El Maresme, ONCE, Parc de Bombers de Mataró, Sala Cabanyes, els músics de Tutuka, Aula de Teatre, Agrupació Musical del Maresme, ADF Serra de Marina i Equips de suport.