Els noms propis del Sant Jordi de Mataró

Un cap de setmana atapaït d'activitats i que ens porten al Dilluns de Sant Jordi

  • Cugat Comas // Fotos: Daniel Ferrer
  • Divendres, 20 abril 2018 00:00

Els actes de Sant Jordi, que enguany cau en dilluns, comencen demà dissabte i duraran tot el cap de setmana


Cultura 2018, sant jordi 2018
Fira del llibre
La Fira del Llibre ocupa Santa Anna des del dissabte 21 d’abril a dilluns 23 d’abril, de les 9 h a les 21 h. A la Fira hi haurà 12 parades per escollir entre les principals novetats editorials, i també activitats com ara una hora del conte especial i jocs pels menuts. La Biblioteca a cel obert, les lectures en veu alta, que es feien anteriorment a la plaça de Santa Anna enguany es traslladen al Pati de la Residència Sant Josep.
Dies 21, 22 i 23.

Cultura 2018, sant jordi 2018Marxa Sant Jordi
La Marxa Sant Jordi que anualment organitza la UEC de Mataró també és, a la vegada, caminada solidària per Càritas.  Serà diumenge al matí des del Parc Forestal i s'habiliten dues caminades: una de curta de 12 km  i una de llarga amb 20 km L'eslògan és "fem esport, convivència, gaudim de la natura i ajudem a Càritas" i un euro  de cada participant es destinarà a Càritas. També es poden fer aportacions d'aliments.
Diumenge 22, a les 8h

Cultura 2018, sant jordi 2018Llibre Gegant
Serà la 42a edició del Llibre Gegant de Contes. Des de les 12 h fins a les 14 h, diferents artistes de la ciutat il·lustraran sobre paper les aventures que vulguin explicar els nens i nenes de Mataró. A les 11.30 h començarà el Correconte del Drac i el Dragalió, que aniran en cercavila de foc des de l’Ajuntament fins al Pati del Cafè Nou per afegir-se a la celebració del Llibre Gegant i portant un conte perquè també l’il·lustrin.
Diumenge 22, a les 12h

Cultura 2018, sant jordi 2018Castells
Els Capgrossos de Mataró
inicien el tríptic de cultura popular del vespre aixecant els seus castells davant de l'Ajuntament, en una Riera plena de gom a gom. Els castellers locals, que la setmana passada van veure com se suspenia per la pluja una diada a la Sagrada Família, voldran escollir els seus asos entre els castells de 8 bàsics i els coneguts com de 7 i mig, abans d'acabar amb el celebrat pilar al balcó.
Sant Jordi, a les 19:15h

Sant Jordi 2015
Gegants
La trobada de gegants i nans de Sant Jordi és la més important del calendari, amb la participació de prop d’una cinquantena de gegants i capgrossos, a més de la Família Robafaves, que tanca la cercavila. La concentració es farà al Pati del Cafè Nou i anirà cap a la Muralla de la Presó, carrer d’Argentona, carrer Bonaire, carrer de Sant Francesc d’Assís, plaça de Santa Maria, carrer Nou, La Riera i l’Ajuntament.
Sant Jordi, a les 19:30h

Cultura 2018, sant jordi 2018- fogonada-trobada de gegants
Fogonada
El correfoc familiar és l'acte final, el més diferent de la Diada a casa nostra. El Drac de Mataró és el protagonista d’una versió adaptada de la llegenda de Sant Jordi. L’espectacle arribarà al seu moment àlgid a la Plaça de l’Ajuntament amb l’entrada en escena del cavaller Sant Jordi per alliberar la princesa, abans de donar pas al darrer i espectacular voltafoc, amb música de La Coixinera, que tocarà just seguit.
Sant Jordi, a les 22h