“Volem que les Matinades formin part del disc”

Pol Ducable, membre dels Laietans, explica l'enregistrament del seu nou treball durant Les Santes

  • Marta Gómez
  • Dissabte, 27 Juliol 2013 00:00

laietans

Pràcticament toqueu cada any per la Festa Major, és una cita clau al calendari?

Les Santes per nosaltres és la festa per deferència tot i que el grup ha anat creixent i els membres ens hem dispersat. És el reflex de la nostra evolució. Vam néixer a Mataró i tocar a la nostra ciutat és una cita obligada.

De fet, us vau estrenar en unes Matinades. S’ha convertit en una data especial?

Sí. Les matinades de l’any 2008 van ser les primeres matinades amb un nou component al grup. Va ser el naixement de la formació actual i des d’on han partit moltes coses que ens han passat després. El “waka waka”, per exemple, es va arranjar  per a les Matinades del 2009. A partir d’aquí en va sorgir el “boom” d’Els Laietans.

A més enregistrareu el vostre itinerari, per què?

El premi del concurs de Sons de la Mediterrània que vam guanyar ens atorgava com a part del premi actuacions a diferents festivals i l’edició d’un disc durant tot el 2013. I volem que les Matinades d’aquest any en formin part. No deixen de ser l’inici i el final de la festa i això és el que volem traslladar al disc. A més que des del 2008 ja teníem la intenció i pretensió que les Matinades es convertís en una festa d’‘after hours’ i per això vam introduir versions de grans temes del moment.

Quan presentareu aquest disc?

El gravarem aquestes Santes i durant els mesos d’agost i setembre. El volem presentar al Mediterrani de Manresa.

Quin paper juguen Els Laietans a l’Anem de Canyes?

És ser-hi presents. En altres poblacions el ball de gralles és molt conegut. Hi ha una primera part ballable i la segona part amb els ‘hits’ del moment. A Mataró vam recollir aquesta idea i la vam portar a l’Anem de Canyes amb grups de la ciutat. La filosofia és la de fer un concert de grups de gralles de Mataró i convidar cada any a un grup diferent. És un plus de motivació i responsabilitat. Quan vénen Santes ens preparem molt. És un repte que implica preparar-se peces de nivell perquè has de fer que la gent balli.

Portareu algun tema nou?

La temporada ja l’hem començat i els esforços els estem centrant més en el disc. Per a nosaltres l’Anem de Canyes no ens suposa un gran trasbals perquè és el què fem tot l’any. Hi haurà novetats, com cada any, amb els nous temes del proper disc però no disposem de més temps.