Els petits imiten a la tarda el que els grans fan a la nit

La Tarda Guillada, la petita Nit Boja

De parranda

Potser alguns dels pares tenen un punt de ressaca de la nit anterior, però la descendència mana: a les sis de la tarda tothom davant de l'Ajuntament. Altre cop amb puntualitat sortiran els Gegants, amb la Banda al darrere, i altre cop al so del Bequetero aniran fins a Santa Anna.

Hi pararan una hora i després mitja hora d'anar amunt. I després correfoc, i pujada i ruixadeta. És a dir exactament igual que la Nit Boja però amb format per als menuts de casa.

Escola pel futur

Ja fa uns anys que la Tarda Guillada és un dels grans actes de la Festa Major, a més d'una escola per als menuts de totes les edats que així hi aprenen els rituals ben fets. Comença amb el 'De Parranda' que copia el Desvetllament de la mateixa manera que en essència el 'Correguspira' és rèplica de l'Escapada a Negra Nit o la Ruixadeta, òbviament, de la Ruixada dels grans.

És la nit en què els petits tenen els ulls oberts com a taronges, coberts completament de les guspires o esperant una mica d'aigua per fer passar la calor. És una autèntica gernació reproduint, amb menys edat i més bon comportament, el mateix patró festiu de la nit anterior. Bequetero, Gegants, Foc i aigua per a tothom. En molts casos els més petits són més atents amb les recomanacions de seguretat en actes de foc que molts dels grans la nit anterior.
Correguspira - Les Santes 2016

Els mateixos actes del dia abans muten de nom i ara es diuen 'De parranda!', 'Convidada de la Família Robafaves' -aquest es diu igual–, 'Correguspira', 'Pujada Tabaladeta' i 'La Ruixadeta'.

De Parranda: Des de l’Ajuntament, 18h
Correguspira: Des de l'Ajuntament, 20h
La Ruixadeta: Parc Nou, 22h