Espectacles per als menuts i joves de la festa

L'Espai Familiar

  • Marina Alaminos //Foto: cedida
  • Dilluns, 22 Juliol 2019 09:40

Les Santes 2019, 19 espai familiar

La Festa Major també és per a gaudir-la en família. Teatre, circ, titelles, jocs, contes, dibuix, pintura o música són només algunes de les activitats de què els més menuts de la ciutat podran gaudir a l’espai familiar, situat al Nou Parc Central.

Enguany, la programació per als més petits inclou espectacles de primer nivell. "Rita 'la rínxols' i els tres ossos" obrirà l’espai familiar dijous 25 a la tarda, a càrrec de Binixiflat. La representació teatral del tradicional conte infantil no serà l’únic espectacle de titelles que es podrà veure al Nou Parc Central, i l’endemà mateix s’hi representarà "El peix d’or", la història del pescador que es troba un peix que, a canvi d'alliberar-lo, li concedeix desitjos.

El dia 25 també es podrà veure l’espectacle "Three of a kind", que de la mà de The Primitives presenta la història de tres homes que, perduts i confusos, intenten recordar què hi fan, amb nosaltres.

El musical més esperat

L’espectacle "Cop de Rock" és un dels principals atractius de l’espai familiar, una iniciativa de l’Aula de Teatre i Origen Produccions que repassa les cançons més emblemàtiques de la història del rock català dels anys noranta. Acte seguit, les "Desvariacions d’Otel·lo" arriben a Mataró. Una posada en escena del drama de Shakespeare a partir del circ i el clown a càrrec d’Alba Sarraute & Co, que dibuixa la història d’un amor impossible entre Otel·lo i Desdèmona, el Sol i la Lluna. L’espectacle es tornarà a representar el dilluns 29.

El dissabte 27 és el torn d’"Oiaraki, el castell dels ocells" i "Conseqüències". El castell d’Oiaraki és ben curiós, i és que hi conviuen un mag, el rei, la reina, una princesa i un criat. Un teatre de titelles a càrrec de Binixiflat. L’espectacle "Conseqüències", que arriba de la mà de la Cia Moveo, explora la idea d’aturar-se i observar el món que ens envolta a través del moviment i d’una manera irònica i alegre.

Les Santes 2019, 19 espai familiar

I encara més teatre de titelles a càrrec de Binixiflat. "En Pere de la plaça" és molt confiat, parla amb els animals i tothom es riu d’ell. Però és realment un beneit? Ho podrem descobrir el diumenge 28. El mateix dia, arriba a l’espai familiar l’espectacle "Baldin Bada", de Shakti Olaizola, que combina circ, música i pintura. El títol de l’obra significa "si fos", i en aquest món de Baldin Bada coneixerem un músic i una pintora que creen un món tal com els agradaria que fos, pintant i posant notes a la realitat fins a convertir-la en perfecta.

L’espai familiar culmina el dilluns 29 amb tres obres de primer nivell. "El gegant sempre té gana" és l’última representació teatral de titelles de Binixiflat, que explica la història d’una noia, l’Aina, que ha de creuar un bosc on viu un gegant que s’alimenta de nens i nenes. "Flou Papagayo" és un espectacle de circ en què tres personatges es passegen per una pista infinita i ens fan partícips de les seves emocions. Una obra de jocs virtuosos amb l’espai i el moviment a càrrec de Mumusic Circus.

Un espectacle gastronòmic

Per acabar, "Chef Nature" arriba a l’espai familiar des del País Basc. La companyia Markeliñe ens convida a un sopar diferent, ple de riures i emocions, en un restaurant a l’aire lliure i amb hort propi. Un menú sorprenent, màgic, divertit i terapèutic!    
A més, els infants i els nadons podran gaudir de jocs i activitats de tot tipus, cada tarda de 18 h a 20 h al Nou Parc Central.

Titelles


El Nou Parc Central acollirà diversos espectacles infantils

Les Santes 2019, 19 espai familiar

'Chef Nature'
La companyia Markeliñe ens convida a un sopar diferent, ple de riure i emocions.