Punt i a part a les desavinences entre Marrinxa i l’Ajuntament pel concert de Les Santes

L’associació cultural juvenil ha emès un segon comunicat anunciant que, finalment, els concerts es podran allargar fins les sis de la matinada

Marrinxa

El concert del dia 28, organitzat per l’associació cultural juvenil Marrinxa, ha estat aquest any en el punt de mira per les desavinences entre l’Ajuntament de Mataró i l’entitat. I és que el concert s’ha celebrat tradicionalment al centre de Mataró -anteriorment a la Plaça de l’Ajuntament i des de fa dos anys a la Plaça Santa Anna-, però enguany la regidoria de cultura ha decidit traslladar-lo al Passeig del Callao.

En un comunicat publicat l’anterior mes de maig, l’associació Marrinxa denunciava que “el Passeig del Callao és un espai de risc per al nostre públic, majoritàriament jove, i no disposa de les mesures de seguretat adequades”. Però l’Ajuntament va transmetre la intenció de traslladar el concert al Passeig Marítim per tal d’evitar la massificació del centre de Mataró i l’elevada assistència al ‘No n’hi ha prou’, que se celebra el mateix dia 28.

Tanmateix, Marrinxa denuncia que aquesta decisió pretén aïllar els joves del centre de la festa i prioritzar un concert de pagament al Parc Vell. I és que el desplaçament dels Requisits de Festa Major a Plaça Santa Anna també suposa un inconvenient per a la desmassificació del centre, afegeixen. De fet, en aquell moment es va engegar una recollida de signatures com a mostra de desacord amb els canvis en la localització i la nova planificació del concert.

Les negociacions entre l’associació i l’Ajuntament es van veure dificultades pel canvi d’horaris del concert juvenil, que sempre s’havia allargat fins les sis de la matinada. El passat mes de maig, la regidoria de cultura va comunicar a Marrinxa que els concerts s’haurien d’escurçar fins les quatre de la matinada per raons de seguretat, ja que es volia alliberar de gent l’espai del Passeig abans que comencessin a circular els trens.

Ara, i malgrat la primera decisió de l’Ajuntament, el concert de Marrinxa es podrà allargar fins les sis de la matinada, tal i com estava inicialment previst. En un nou comunicat, l’associació juvenil ha celebrat el canvi però ha lamentat que no hagi estat fruit de la negociació sinó ‘en pro de la logística de l’Ajuntament’. A més, asseguren que la reorganització dels horaris per segona vegada els ha suposat un gran esforç a contrarellotge.

DJ Hochi

Finalment, els concerts de Marrinxa se celebraran a l’escenari de l’espigó amb l’actuació de l’Orquestra Mitjanit, The Tyets, DJ Hochi i DJ Nonai, i s’allargaran fins les sis de la matinada.