Les xifres més destacades de la Nit Boja

La nit més participada de l’any, amb la Ruixada com a acte més multitudinari, acaba sense incidents greus, però amb diversos trasllats a l’hospital i robatoris a la platja

Desvetllament Bellugós 2017

La Nit Boja és una de les més esperades de l’any i aplega una gran quantitat de mataronins i forans. A la nit del 25 també s’hi ha de sumar tots aquells que s’acosten a l’alternativa de ‘Los 40 on tour’, que crida l’atenció sobretot del públic més jove, i acaben pujant al Parc Central a la més multitudinària de la nit: la Ruixada. L’acumulació de persones, el foc i, segurament, la quantitat d’alcohol que l’acompanya, fa que sigui una de les nits mataronines amb més moviment dels serveis d’assistència.

Durant el total de la nit, van ser traslladades 13 persones a l'hospital i més d'un centenar van haver de ser ateses in situ als diferents actes.

El Desvetllament bellugós d’aquest any va començar amb un retard d’uns 10 minuts a causa d’un possible perill a la cornisa d’un edifici del carrer d’en Pujol amb la Riera. Van haver-hi d’actuar els bombers, els quals van fer-ne les comprovacions pertinents i finalment van descartar el perill, donant pas així a l'esclat de la festa. La família Robafaves iniciava el seu camí Riera avall, acompanyada de la Banda de l'Agrupació Musical del Maresme i milers de mataronins. Segons dades de l’ajuntament, el desvetllament va reunir al voltant de 13.000 persones.

Arribats a la plaça Santa Anna, les Balkan Paradise Orchestra van continuar la festa a ritme de melodies tradicionals balcàniques. 

Les Santes 2019, escapada

A la 1:30 h, ja tornats a l'ajuntament, s’encenien els carrers de la ciutat amb l’Escapada a negra nit. La Momerota, en la celebració dels seus 40 anys des de la primera aparició, el Drac, les Diablesses i els seus convidats van aplegar unes 8.000 persones. Però les espurnes no només van fer gaudir els assistents, ja que s’ha confirmat el trasllat d’una persona a Can Ruti per cremades a causa de material pirotècnic.

Entre els diferents actes, també va haver-hi un trasllat a l’Hospital de Mataró (en aquest cas no es coneix el motiu), i van realitzar-se 31 assistències sanitàries in situ, on se solen atendre temes menors, com lipotímies, petites cremades o caigudes, entre altres.

Los 40 on tour

D’altra banda, a la platja van festejar al ritme dels discjòqueis Adrià Ortega i Neus Sánchez unes 16.500 persones. En aquest espai, els Mossos d’Esquadra van haver d’actuar per furts, procedint a alguna detenció. Els serveis sanitaris, per la seva part, van haver de fer set trasllats a l’Hospital, i 58 assistències in situ durant l’esdeveniment.

Punt final

Ruixada 2017

La Ruixada, en el seu 30è aniversari, tancava la nit amb 18.000 assistents, sent com sempre l’acte més multitudinari de la nit, aplegant assistents de la Nit Boja i de Los 40 on tour. L’acte va deixar quatre trasllats a l’Hospital, i 19 assistències sanitàries in situ.

De bon matí

Aquest matí, la festa deixava petjada. A les 6 h, un dispositiu de trànsit ha hagut de tallar la N-II, entre la ronda Barceló i el carrer de Lepant, a causa de la gran afluència de persones als voltants de la carretera. A dos quarts de vuit del matí, encara hi havia a l’estació una gran acumulació de persones que han causat col·lapse a la Renfe. Al davant hi havia la presència de dos furgons dels Mossos d’Esquadra, dues camionetes i una ambulància i seguretat desplegada als voltants. El trànsit a la N-II s’ha obert finalment a les 7:30 h, i el camí de la Geganta, que es trobava tallat per la celebració dels actes de la nit, s’ha obert a les 8:15 h.

Estació de Mataró