Maria Rodés ara canta copla

Actua aquest vespre, al Clap

  • Redacció //Foto: cedida
  • Divendres, 20 Juny 2014 12:28

Cultura 2013, Maria rodes

Maria Rodés arriba aquest cap de setmana al Clap amb  “Maria canta copla”, una mirada transparent i despullada de prejudicis cap a un gènere que Rodés situa en un context inèdit, lliure de l’histrionisme popular que durant dècades l’ha estigmatitzat, també lliure també d’academicisme i d’aspiracions desmesurades.

Fugint de la seva tendència al dramatisme com a compositora, Rodés ha recuperat una vella idea de gravar un disc de versions. Originàriament buscava cançons que s’haguessin fet populars gràcies al cinema per donar forma a aquest projecte, però inesperadament va topar-se amb la copla, un gènere que representava una dimensió del drama fins llavors gairebé desconeguda per a ella. Va descobrir que el lament, la pena i el desassossec, omnipresents en la cançó espanyola, són motors creatius ancestrals en la cultura popular i els va reconèixer com a vincles entre aquesta i la seva pròpia creació.

Rodés ataca directament a l’essència d’algunes composicions clàssiques com “Tengo miedo”, “El día que nací yo”, “Ay pena, penita, pena” i “Tres puñales” i les presenta sense tremendismes ni amaneraments, amb un vestit fet amb instrumentacions senzilles i subtils arranjaments, que ja són una de les seves marques personals.

ACTES

Dates:
Divendres 20 juny.

Hora:
22:30h

Lloc:
Sala Clap (C. Serra i Moret, 6. Mataró)

Preu:
Anticipada: 9 euros
Taquilla: 12 euros