Brams, el so de la rebel·lia

Aquest dijous a la Sala Clap

  • Redacció / Foto: cedida
  • Dijous, 02 abril 2015 11:01

Ciutat 2014/2015, Brams

Si hi ha un grup a Catalunya que se’l pugui associar a un rock compromès, rebel i combatiu, aquest és Brams. Els de Berga porten un quart de segle fidels a una manera de fer sincera, irreverent i compromesa sobretot amb l’independentisme, idees polítiques que flueixen en una musicalitat característica que els pot equiparar al so del rock euskaldun més mític dels 80 i els 90.

Brams han vingut i han tornat, van fer una aturada i precisament a Mataró van decidir que la gira de retorn que protagonitzaven prosseguiria amb més discos i concerts. I amb aquestes es tornen a situar al Clap amb material nou i les mateixes ganes de mossegar a cada estrofa i fer ballar amb cada cançó. Ells, que cantaven allò de “mai seré del sector moderat de res”.

Nascuts al bàndol dels que sempre perdien, els Brams han vist com un poble renega del seu destí submís. I a la voluntat de viure del poble català, Brams porta 25 anys posant-hi la seva música i el seu clam. 

Utilitzar la música com a expressió i només com a expressió, sempre com a mitjà, mai com a finalitat perquè, en el món de Brams, l’art és el missatger de la idea. Si no hi ha idea, l’art no té sentit.  I si alguna cosa ha demostrat Brams en aquests 25 anys, és tenir idees. Idees clares i música per cantar-les. El Clap en tornarà a ser testimoni.

ACTES

Dates:
Dijous 2 abril

Hora:
23h

Lloc:
Sala Clap (C. Serra i Moret, 6. Mataró)

Preu:
Platea: 6e.
Amfiteatre: 9e.