Els Catarres i Zoo, primeres espases pels 16 anys del Clap

La sala programa dos concerts en dues nits amb els populars grups d'Aiguafreda i del País Valencià

  • Redacció// Foto: cedida
  • Divendres, 29 Gener 2016 00:00

Cultura 2014/2015, Els Catarres
Ja fa tres lustres que, com a tradició que no s'ha de deixar perdre, el Clap consagra el darrer cap de setmana de gener a celebrar el seu aniversari. Sense el punt arrodonit dels 15, els 16 anys són aquest any el reclam que fa que la sala programi dos dels grups amb més seguidors entre els que canten en català, dos representants de la música més popular del país. Avui divendres serà el torn dels Catarres, que fa dos anys ja van ser els artífexs principals de la celebració dels 14. Per demà dissabte tocarà l'esperat debut a la comarca de Zoo, el grup de rap del País Valencià que l'any passat va arrasar en crítica, públic i concerts amb el seu primer disc 'Tempestes vénen del sud'.

Com que a més de sala de concerts el Clap també és discoteca, les sessions de després dels dos recitals també seran especials. Divendres amb els discjòqueis residents i dissabte amb Plan B, un DJ valencià molt respectat que barreja estils i electrònica sense cap tipus de complex.

16 anys fa ja que va obrir les portes el Clap, dels antics impulsors de El Local

Dos grups de directes

Parlar d'Els Catarres és fer-ho d'una de les bandes més populars i estimades del país, amb més de 100.000 fans al Facebook i més de mig milió de descàrregues dels seus tres discos.  La seva marca personal és ben coneguda: sonoritat acústica, a mig camí del folk i el pop, combinada amb ritmes ballables i desplegada a l'escenari amb una energia i alegria que els fa únics.

El directe també és l'arma de Zoo, un grup de combat, amb lletres afilades i un sol disc –molt celebrat– que és un cop de puny a la taula, una demostració quasi esfèrica de talent i jerarquia. Eam els telonejarà.