Gospelsons celebren 10 anys d'història

El cor de gospel fa deu anys que es va crear a Mataró i ho celebren a la Sala Clap aquest dissabte, dia 19 de novembre, a les 22 hores

  • Marta Gómez // Foto: cedida
  • Divendres, 18 Novembre 2016 00:00

Cultura 2014/2015, Gospelsons

La música de Gospelsons ressona a la ciutat des de fa 10 anys. Per celebrar-ho han organitzat un concert aquest dissabte, dia 19, a les 22 hores a la Sala Clap. Pretenen que sigui una celebració plena de festa i per això han preparat temes de Bee Gees, Sister Sledge, The Trammps, Jackson Five, The Village People, Earth Wind and Fire, etcètera. Tot plegat, asseguren, carregat d'emocions i sorpreses. I és que en directe aquest grup es transforma en una energia plàcida, vitalitat pura i estil propi que, asseguren ells mateixos, volen compaginar amb "diversió i bon rotllo que no deixen mai indiferent".

Les entrades valen 5 euros anticipades i 8 euros a taquilla

Evolució musical

Gospelsons ha tingut una evolució clara al llarg d'aquest temps. Ells mateixos asseguren que han passat "pel gospel tradicional, per versions de música moderna i pel gospel actual". Diferents estils dins d'una mateixa dinàmica que ha permès també fusionar-se amb "l'emblemàtica rumba mataronina i, fins i tot, s'han atrevit amb el repertori ska jamaicà de la banda Gramophone All Stars amb qui van actuar el passat mes de febrer al Teatre Monumental".  

Aquesta evolució també s'ha viscut amb dos directors diferents. Fins a l'any 2010 va ser Ramón Escalé qui  es va posar al capdavant de la formació deixant pas aquell any a Georgina Blach, l'actual directora.

80 cantaires

GospelSons és un projecte de la Casa de la Música Popular de Mataró i forma part de la Xarxa Gospel de Catalunya. Tant ha estat el seu èxit al llarg d'aquest temps que ja compta amb una vuitanteta de cantaires de totes les edats i que tenen en comú la passió per la música i el gospel. Gràcies a això també, al llarg d'aquest temps s'ha consolidat, tant a la ciutat com arreu de Catalunya, com una entitat musical sense ànim de lucre. Ara, arribats a la seva primera dècada pretenen seguir apostant i potenciant el gospel a la ciutat començant per la celebració d'aquest dissabte.