Viatge inèdit a les arrels del gòspel i el jazz

GospelSons actua al Monumental amb un repertori completament renovat que vol transportar l'espectador als orígens de la música negra

  • Laia Mulà // Foto: cedida
  • Divendres, 10 Març 2017 00:00

Cultura 2017, gospel sonsGospelSons torna als escenaris amb un repertori completament renovat que recupera les famoses cançons de la música espiritual negra d’inicis del segle XX i convida al públic a viatjar en el temps, a la música que es cantava als carrers de Nova Orleans durant l’època d’or del gòspel. ‘Back to the Roots’ és un viatge a les arrels, a la base de la música gòspel i el jazz més pur. El concert tindrà lloc al Monumental avui divendres dia 10 de març a les 21 h i ha estat organitzat per la Casa de la Música de Mataró.

Segons explica Georgina Blanch, la directora musical de GospelSons, “sempre intentem oferir un repertori ‘diferent’ de l’habitual en el concert que fem cada any al Monumental”. Per aquest motiu l’any 2016 van fer el concert amb "The Gramophone All Stars Big Band" i el 2015 un concert de "rumba catalana".

Acompanyats d’una banda de sis músics de jazz

N'awlins Six són els músics que acompanyen a la vuitantena de cantants de GospelSons, “per donar-li una sonoritat propera al Jazz i a Nova Orleans”, comenta la directora. La formació musical en aquesta ocasió “és diferent de l'habitual” perquè està composta per una base rítmica de piano, contrabaix i bateria, i s'acaba de completar amb trompeta, saxòfons i flauta travessera. En aquest cas la cooperativa Musicop és l'encarregada d’organitzar i dirigir el sextet de músics.

Dos mesos intensos de preparació

Des del gener que el gran cor de GospelSons s’està preparant per a aquesta cita amb un nou repertori musical i un vestuari específic per a l’ocasió que convidarà a l’espectador a “fer un viatge en el temps de manera més visual”. El públic podrà gaudir de grans peces de la música negra com ‘Swing low’ o la conegudíssima ‘Oh when the saints’, avança la directora del cor. Aquesta, però no és l’única ocasió en la qual tenen intenció de mostrar les peces preparades perquè “esperem poder fer més concerts”.  Per Les Santes segur que no fallen a la cita, per exemple.