"El públic ha demostrat ser molt fidel"

Yolanda Moreno, responsable de la dotzena temporada del cicle de Músiques Tranquil·les, fa una crida a la participació per a fer créixer la comunitat

  • Laia Mulà // Fotos: Daniel Ferrer
  • Dimecres, 14 Juny 2017 00:00

Cultura 2017, musiques tranquiles

Us vau proposar transformar el Cicle de Músiques Tranquil·les en una temporada. En què es basava el canvi?

La reconversió es basava a fer un concert al mes al llarg de tot l'any, en lloc de programar molts concerts durant tres mesos. Així, el públic pot interioritzar que cada primer dijous de mes el Casal de l'Aliança acollirà un concert. Durant el juliol i l'agost fem una petita aturada, però al setembre reprendrem la temporada.

Quina és la valoració del canvi i quina rebuda ha tingut per part dels espectadors?

Hem detectat que la ciutat està preparada per absorbir un concert al mes perquè el públic ha demostrat ser molt fidel. La idea ha estat encertada perquè abans hi havia concerts amb molt èxit i d'altres amb poca assistència, mentre que ara els espectadors són més constants. Distribuir la programació en tot l'any és més apropiat pel que és capaç de rebre la ciutat en l'àmbit cultural.

Proposeu que el públic triï els grups i fins i tot què sopar. Ha funcionat el nou model?

La primera idea buscava posar a disposició de la gent l'espai perquè fos el públic qui triés el concert, el menjar i inclús la imatge. En definitiva, volíem que la gent prengués part del que passa a la ciutat. Tot i això, els mataronins no s'hi han implicat tant com voldríem i hem hagut d'anar movent la programació. A més, hem incentivat que la cita sigui més que un concert i per aquest motiu obrim una hora abans i tenim un conveni amb el restaurant del Casal de l'Aliança perquè ofereixi la carta de menjar.

 

Cultura 2017, musiques tranquiles

Quin ha estat el concert amb més aforament? La mitjana d'espectadors és bona?

El de la Judit Nedderman, que va tenir lloc al març, va reunir quasi 200 persones. La mitjana d'espectadors, però, se situa entre les 100 i les 120 persones. Estem contents de l'aforament perquè cap grup ha tingut menys de 80 assistents.

La programació dels concerts de tardor encara està oberta?

Actualment es poden fer propostes i opinar sobre les mateixes a la pàgina web www.musiquestranquilles.com pels concerts que tindran lloc fins a finals d'any. El proper està programat pel dia 21 de setembre i el grup es coneixerà a finals d'aquest mes, quan es tanquin les valoracions de la comunitat.