Musical busca protagonistes

L’Aula de Teatre de Mataró posa en marxa una nova producció per representar ‘Cop de rock’ a l'Espai Familiar de Les Santes

  • Berta Seijo // Foto: cedida
  • Dijous, 30 Maig 2019 08:23

Cultura 2019, cop de rock

Després de l’èxit de ‘Chicago’, l’Aula de Teatre de Mataró torna a apostar per una producció de teatre musical. Aquesta vegada l’obra és ‘Cop de rock’, de Dagoll Dagom, que recull en una mateixa funció les cançons més conegudes i cantades del rock en català.


Tot a punt per a les audicions

A hores d'ara, el projecte està en fase de cerca de joves actors i actrius que puguin encarnar la dotzena de personatges que prenen part en el musical. Segons explica la directora de l’Aula de Teatre, Cristina Navarro, “la convocatòria per participar en les audicions estarà oberta fins al 3 de juny, i ja hem rebut molts currículums interessants”.
Els aspirants, que demostraran el seu talent al càsting organitzat per al 10 de juny, han de complir certs requisits com, per exemple, ser majors de 16 anys, tenir una base de teatre musical (nocions d’interpretació, cant, dansa i música) i venir “amb ganes, empenta i molt compromesos”.

En aquest sentit, l’entrega i la dedicació són essencials en aquest muntatge. “Els actors i actrius seleccionats duran a terme assajos durant tot el mes de juliol”, assegura Navarro, que afegeix que “les classes seran diàries i intensives”. Tanmateix, el curs tindrà uns professors de luxe: els actors mataronins Marc Flynn (‘Anastasia, el musical’) i Dídac Flores ('Dirty dancing'), i l’actriu i coreògrafa Desireé Moreno ('Grease'). “Tots tres tenen mà esquerra amb els joves, els fan treballar molt i aconsegueixen que la il·lusió i les ganes no decaiguin”, explica la directora de l’Aula de Teatre.

L'estrena
El fruit de l’esforç i el treball intens es podrà veure el 26 de juliol, en el marc de l’Espai Familiar de les Santes. Un cop estrenat, Navarro no descarta que el musical pugui representar-se en altres punts de la geografia catalana. “El nostre objectiu amb aquestes produccions és invertir en la ciutat i oferir alternatives d’oci d’estiu a aquesta franja d’edat més jove”.

Una obra amb èxit de públic

Sota la direcció de Joan Lluís Bozzo, 'Cop de rock' es va estrenar l'11 de setembre del 2011 amb un repartiment de 16 actors i actrius i una desena de músics. 8 anys després, Mataró acollirà la seva pròpia versió del musical, que es divideix en dues parts: l'etapa de formació d'una jove banda de rock i la segona oportunitat que la vida ofereix als protagonistes i la seva trajectòria musical. A l'obra s'hi poden sentir temes de Brams, Els Pets, Gossos, Ja t'ho diré, Lax'n'busto i Sau.