Sonic June: els festivals també arriben a Mataró

A partir d'avui i fins diumenge, se celebra la segona edició d'aquest festival amb els concerts de Balago, Her Little Donkey, Namina, Chaqueta de Chandal o Pararrayos

  • Redacció // Fotos: cedides
  • Divendres, 07 Juny 2019 08:42

Cultura 2019, her little Donkey - Sonic June

Entre avui i diumenge, Mataró se suma a la moda dels festivals d'estiu amb una nova edició del Sonic June. Organitzat per l'associació cultural Aiguamoll Records, l'esdeveniment té l'objectiu d'acostar la música independent i alternativa a tots els públics. Per fer-ho, la ciutat acull diversos concerts, amb representació local i de fora.

Noms de la segona edició

El cartell aplega noms com Balago i Her Little Donkey. Els primers s'han consolidat com la banda electrònica més important i amb més trajectòria a Catalunya, amb presència en festivals com el Sónar o el Bis Festival. Els de la Garriga vindran a Mataró a presentar el seu darrer disc, 'El demà'. Pel que fa a la segona formació, es tracta d'un dels grups indie més prometedors de l'escena nacional després del seu debut, 'Campestral'. Ara aterren a la capital del Maresme per interpretar els temes del seu últim treball, 'Where's the glow'.

Per la seva banda, Chaqueta de Chandal i Iou3r són dos projectes que sorgeixen de la dissolució de la mítica banda d'Aloud Music, però que han pres camins força diversos. Els primers barregen krautrock, punk i electrònica; els segons es llancen sense contemplacions a l'experimentació sonora amb tota mena d'estils.

Sonic June està organitzat per l'associació Aiguamoll Records

Una altra de les bandes protagonistes del Sonic June és Pararrayos, que visitaran Mataró per primera vegada després de participar en el concurs Bala Perduda. També hi seran Nara is Neus, formació liderada per la productora sabadellenca de música electrònica.

Her Little Donkey - 'No Devotion' ('Where's the glow' - 2019)

Representació local i diversos escenaris
Vltravisión, Vibora Umbra i els DJs maresmencs Poetry Boy (Marina Salmon) i +Bridge completen l'oferta musical de la segona edició del festival.
Enguany, Casa Paco, el Foment Mataroní, el Bar dels Capgrossos o Dòria Llibres són alguns dels espais que acolliran les actuacions.