La pèrdua de la memòria en la vellesa al Teatre Monumental

‘El padre’, una farsa tràgica de Florian Zeller, amb Héctor Alterio com a protagonista de l’espectacle

  • Laia Mulà // Foto: cedida
  • Dijous, 23 Març 2017 15:50

Cultura 2017, el padre

‘‘El padre’ és un espectacle que tracta la part més crua de la vellesa, quan la pèrdua de memòria evoca a la dependència absoluta i, conseqüentment, a la soledat i incomprensió. La Direcció de Cultura de l’Ajuntament ha organitzat aquest espectacle dirigit i adaptat per José Carlos Plaza i amb una actuació magistral d’Héctor Alterio. L’obra serà representada al Teatre Monumental dissabte dia 25 de març i va ser escrita el 2012 per Florian Zeller, un dramaturg francès.

Els records

L’obra gira entorn de l’Andrés, un home que cada vegada és més dependent a causa de la pèrdua progressiva de memòria. La seva filla intenta ocupar-se’n amb l’ajuda poc constant de cuidadores que marxen pel caràcter irascible d’Andrés. Mentre la realitat es difumina al voltant del protagonista, l’alienació l’empresona cada vegada més en una irreversible soledat.

Actor de prestigiosa trajectòria

Héctor Alterio, a l’edat de 87 anys, és el protagonista de ‘El padre’. L’actor d’origen argentí i ascendència italiana, ostenta una llarga i variada trajectòria professional. Ha participat en teatre, pel·lícules i sèries de televisió i ha guanyat prestigiosos premis tant en cinema com teatre com el Goya d’Honor el 2004.

El dia mundial del teatre
Mataró celebra el Dia Internacional del Teatre programant diverses activitats entre el 25 i el 29 de març, entre elles aquesta obra de teatre que forma part de la programació de la temporada estable de teatre.
A més, es realitzaran una taula rodona, la projecció d’un reportatge i una conferència, entre altres actes per reivindicar la importància de la formació i creació teatral.