Els grans clàssics i les obres més modernes es troben al Monumental

La nova temporada d'arts escèniques torna amb sessions dobles a tres dels espectacles per oferir una oferta que arribi a tothom

Cultura, teatre monumental

La nova Temporada Estable de Teatre arriba amb un conjunt d'espectacles variats de primera que combinen els grans clàssics amb diverses obres contemporànies. La temporada tindrà lloc entre el 20 de gener i l'1 de maig al Teatre Monumental i tornarà a comptar amb sessions dobles de tres dels sis espectacles programats. És la Direcció de Cultura qui elabora la programació amb l'objectiu d'apropar dramatúrgies brillants a la ciutat perquè els més de 500 abonats i els espectadors esporàdics puguin gaudir-ne.

Un regal per les festes

La venda de nous abonaments i entrades, per a la temporada estable de gener a maig, es va obrir el 15 de desembre amb l’objectiu de convertir-se en el regal estrella dels mataronins i maresmencs pel pròxim Nadal. El preu dels abonaments és de 89,40 € a la platea i de 78 € a l’amfiteatre.

La programació

El primer espectacle serà E.V.A, l’Escala Visual Analògica del dolor, de Marc Artigau, Cristina Genebat i Julio Manrique amb T de Teatre. Una comèdia dramàtica amb quatre històries creuades d’excompanyes d’escola el dia 20 de gener.

El segon serà 'Calígula' d’Albert Camus i direcció de Mario Gas. L'espectacle es podrà veure en sessió doble el 3 de febrer amb Pablo Derqui. El seu protagonista s’enfronta a l’absurd de l’existència després de la mort de la seva amant i germana.

Una nova sessió doble tindrà lloc amb 'Bodas de Sangre' amb muntatge d’Oriol Broggi el dia 24 de març. Amb un planter d'actors i actrius excepcionals i música en directe de Joan Garriga, la tragèdia és l'element fonamental d'aquesta història plena de simbolismes.

El 7 d’abril arriba 'La visita de la vella dama', de Friedrich Durrenmatt amb direcció de Jordi Palet i Puig. La seva protagonista torna al poble per passar comptes d'un fet que la va ensorrar 45 anys abans.

El 21 d’abril, Lluís Homar es posarà a la pell de 'Cyrano de Bergerac' en una adaptació del clàssic d'Edmond Rostand dirigida per Pau Miró.

La temporada acabarà el dia 1 de maig amb 'Adossats', un text de Ramon Madaula sobre les relacions familiars. Amb actors de primera, es podrà gaudir d'aquesta història de tres generacions de Jordis celebren plegats el dia de Sant Jordi.