Redescobrint Puig i Cadafalch a Can Gassol

L'Home Inacabat, un espectacle creat a Mataró per Pere Anglas, es podrà tornar a veure aquest dissabte

  • Laia Mulà // Foto: Daniel Ferrer
  • Divendres, 16 Març 2018 08:31

Cultura 2018, l'home inacabat
 Per a aquells que no van poder descobrir amb profunditat la vida i obra de Josep Puig i Cadafalch, o que vulguin descobrir-la encara una mica més, torna l'Home Inacabat a l'espai de Can Gassol. Ho farà en una funció única el dissabte 17 de març a les 21h a un preu de 6 euros.

L'obra va néixer fa uns mesos de la mà de l'autor i director Pere Anglas, durant la celebració de l'Any Puig i Cadafalch, per tal de difondre la figura de l'arquitecte, historiador i polític mataroní.

L'obra se situa a Mataró l'any 1967, moment en el qual se celebrava el centenari del naixement de Puig i Cadafalch, quan les autoritats franquistes locals només van permetre la col·locació d'una placa commemorativa a la seva casa natal. Davant aquest fet, una companyia de teatre independent no va acceptar-ho i es va proposar organitzar un homenatge clandestí en forma d'obra de teatre.

Serà la setena i darrera ocasió de veure a Mataró aquesta obra, que va representar-se en 6 passis al setembre a Can Gassol

Repartiment mataroní

L'espectacle compta amb quatre actors de primera, dos dels quals són mataronins: Clara de Ramon i Xavier Alomà. Completen el repartiment Edu Gibert i Josep Minguell. A més, l'espectacle compta amb música creada per a l'ocasió per Joan Vallcorba.

Ara també imprès
A principis de mes van presentar l'edició impresa d'aquesta obra de teatre creada per Pere Anglas i l'historiador Quim Graupera, i ara es podrà llegir també en paper.