Setmana de ballet clàssic de la mà de Txaikovski

Dues companyies aterren a la ciutat per representar 'El llac dels cignes' i 'El trencanous'

  • Anna Galdon
  • Dimecres, 12 Desembre 2018 10:17

Ballet Rus Monumental

Txaikovski és el protagonista indiscutible de la setmana cultural mataronina. Dimarts la prestigiosa companyia Russian Classical Ballet aterrava al Teatre Monumental per presentar El llac dels cignes, i aquest dissabte 15 el Jove Ballet de Catalunya porta al Foment El trencanous.

El llac dels cignes

Amb una delicadesa i una tècnica perfectes, el ballet rus va fer petit el Monumental. Ple a vessar tant a platea com a l’amfiteatre, els més de vint ballarins que omplien l’escenari van deleitar el públic amb un espectacle pur, definit i amb molt sentiment. Així, en les més de dues hores que va durar el ballet, la prestigiosa companyia de Moscou, dirigida per la famosa ballarina Evgeniya Bespalova, va emmudir el teatre amb una expressivitat exquisita i una força artística captivadora. 

El segon acte de l'obra de Piotr Txaikovski, un dels més bells visualment parlant, va ser un dels més aclamats. Increíble tècnica i disciplina la mostrada en el ‘Pas de Quatre’ de les quatre ballarines responsables, i menció especial pels dos ballarins principals, Nadezhda Ivanova i Oleg Shaibakov, en els papers de la princesa Odette i el príncep Sigfrid. Tècnica pura, força i una interpretació magistral del clàssic que va fer posar dempeus bona part del públic.

El trencanous

Als qui vulguin gaudir d'aquest altre clàssic indiscutible de Txaikovski, aquest dissabte el Foment Mataroní acull el Jove Ballet de Catalunya. Amb un caire més familiar, els 58 ballarins i ballarines proposen "una tarda inoblidable per tornar a sentir la il·lusió del Nadal".

I és que l'obra en qüestió, ambientada precisament durant la nit de Nadal, és una de les representacions de ballet més fantasioses i màgiques. A través de la dansa d'aires russos, el famós Vals de les Flors o la Dansa de la Fada de Sucre, el jove ballet vol traslladar els espectadors al meravellós País de les Llaminadures. Una aposta que, de ben segur, no deixarà ningú indiferent.

Ballet Trencanous Jove