Temporada estable de luxe

Aquest 2019 passaran pel Teatre Monumental noms com Dagoll Dagom, Pere Arquillué, Alberto San Juan, Àgata Roca o Joel Joan

  • Anna Galdon
  • Dimarts, 08 Gener 2019 16:06

Maremar Dagoll Dagom

Noms consagrats comparteixen aquest 2019 temporada estable de teatre amb propostes més atrevides. Si es destaquen les obres més conegudes, es podria dir que el Teatre Monumental acollirà durant la primera meitat de l'any una gran producció per mes: Maremar de Dagoll Dagom al febrer; El preu d’Arthur Miller amb Ramon Madaula, Pere Arquillué, Lluís Marco i Rosa Renom al març; Mundo Obrero d’Alberto San Juan a l’abril i Escape Room, de Joel Joan i Hèctor Claramunt, al maig.

Una aposta clara per muntatges d'èxit que se suma a les propostes més desconegudes. D’entre elles destaca Oskara, obra creada per dues companyies Premi Nacional de Dansa que dona el tret de sortida a la temporada estable el 26 de gener i que ha estat reconeguda amb tres Premis Max i el Premi de la Crítica de Catalunya. Però no és l'única: Conferència espectacular i Raphaëlle completen la programació.

Noves escenes

Precisament aquestes dues últimes obres, Conferència espectacular i Raphaëlle, formen part de la proposta Transversal, una iniciativa que es porta a terme a diversos municipis catalans i que busca  potenciar la creació escènica contemporània.

Toc mataroní

L'intèrpret Marc Vilajuana forma part del repartiment de Maremar, de Dagoll Dagom. Ell representa el toc mataroní d'aquesta temporada estable de teatre. Precisament aquest passat 2018 el Tot Mataró li dedicava un perfil (llegeix-lo aquí).

Comèdia destacada, però fora de temporada
D'entre les propostes programades fora de la temporada estable destaca Alguns neixen estrellats. Dirigida per Enric Llort i interpretada per Joan Pera, la comèdia es podrà veure el divendres 18 de gener al Teatre Monumental.