Qui mereix ser Mataroní de l'Any 2016?

Comença la cursa per escollir el ciutadà més destacat de l'any amb la recepció de propostes a través de mataronidelany.cat i facebook.com/mataronidelany

  • Redacció // Foto: Anna Aluart
  • Dimecres, 07 Desembre 2016 09:50

Ciutat 2014/2015, mataroni de l'any

Amb el 2016 cremant les seves darreres setmanes, torna un certamen clàssic com és, ja en la seva vuitena edició, el Mataroní de l'Any. Des del 2009 El Tot Mataró i Maresme organitza aquesta elecció en la qual són els mateixos mataronins i mataronines els responsables de decidir qui s'endú el guardó, dissenyat per Perecoll, que il·lustra la portada d'aquesta setmana.


En el Mataroní de l'Any no hi ha jurat ni selecció, són els lectors els que proposen les candidatures –des d'ara fins a final d'any– i després els que votaran el seu candidat preferit en dues fases de votació, una d'acumulativa entre 10 candidats i una de final entre els tres finalistes.

Ja pots proposar candidats clicant aquí

La Mataronina de l'Any 2015 va ser l'oncòloga Maribel Nieto, que espera successor o successora en el palmarès d'un certamen que es tancarà el 13 de febrer, amb l'acte de lliurament del guardó al Casal l'Aliança.

A la web mataronidelany.cat ja es poden fer tantes propostes de noms diferents com es vulgui. També es recolliran les que es facin al Facebook del certamen.

Tants candidats com es vulgui

Qui mereix ser distingit com el ciutadà més notable d'aquest any? Quins han fet mèrits i per què? Ara del que es tracta és d'intentar respondre aquestes preguntes i fer tantes propostes de candidats com es vulgui, a la web o al Facebook del certamen.
Les bases del premi no estableixen cap altre requisit que el de ser mataroní –de naixement o de trajectòria i residència- i en aquesta primera fase una sola proposta és vàlida per validar el candidat. No és moment, doncs, de sumar suports sinó de proposar identitats diferents per endur-se el guardó.

La legitimitat popular és el gran valor del ‘Mataroní de l’Any’. Són els mateixos mataronins els que proposen els candidats i candidates, i després els que voten i seleccionen entre aquests. Un altre any, ja ha començat la cursa. Des d'avui fins al 13 de febrer.

Ciutat 2014/2015, mataroni de l'any

El calendari en 3 fases
El certamen ‘Mataroní de l’any 2016’ separa el seu calendari en tres parts diferenciades en què la participació dels internautes i lectors és protagonista.
1. Propostes. Del 7 al 31 de desembre de 2016.
Una primera fase és la de proposta de candidats. Tothom que vulgui podrà proposar per via telemàtica el seu candidat o candidata al reconeixement. Aquesta serà una fase en què s’estarà obert a totes les propostes que s’aniran recopilant.
2. Votació candidats. Del 12 al 31 de gener de 2017
En la segona fase del certamen comencen les votacions dels internautes. D’entre una selecció de 10 candidats entre totes les propostes recopilades, comença una votació acumulativa durant el període determinat.
3. Votació finalistes. Del 2 al 12 de febrer de 2017.
La tercera i última fase, també de votació, durarà una setmana durant la qual, sense comptar els vots de la fase anterior, es farà la votació final entre tres candidats, els finalistes. Al final d’aquesta votació, el més votat serà proclamat guanyador del Mataroní de l’any 2016.