La Generalitat invertirà 38,4 M€ al Maresme durant el 2020

El pressupost destinat a la comarca suposa un increment del 27% respecte al 2017 amb projectes destacats en l’àmbit sanitari i en infraestructures

Futur CAP de Premià de Dalt - Generalitat de Catalunya

Els nous pressupostos de la Generalitat per al 2020 destinaran 38.405.347 € en inversions a la comarca del Maresme. Aquests comptes suposen un increment del 27% respecte als de 2017 i inclouen diferents projectes d’infraestructures, millora i ampliació d’equipaments i serveis a les persones.

Els quatre objectius principals dels pressupostos de la Generalitat per al 2020, que continuen el seu tràmit parlamentari, són millorar la qualitat dels serveis públics, reduir les desigualtats socials, de gènere i territorials, a més de promoure l’economia productiva i del coneixement. Els comptes del Govern també pretenen impulsar polítiques ambicioses per fer front a l’emergència climàtica amb un horitzó zero d’emissions i residus, amb un model basat en l’economia circular. De fet, aquest és el primer pressupost de la Generalitat que es vincula amb els 17 objectius de l’Agenda 2030 per al desenvolupament sostenible de les Nacions Unides.

Pel que fa al Maresme, el 96% de les inversions per la comarca que es preveuen en els pressupostos de 2020 van a càrrec dels departaments de Salut i Territori. Hi destaquen, entre d’altres, els 3,5 M€ per a inversions del Consorci Sanitari del Maresme, els 2,1 M€ per a la construcció d’un nou CAP a Premià de Dalt o els 8,6 M€ per la Planta de Tractament de Residus del Maresme.

Quant a la plantilla d’efectius de la Generalitat a la comarca, el total previst per al 2020 és de 9.211 (1.421 efectius més que el 2017, amb un augment de 1.016 efectius en l’àmbit sanitari).

Uns pressupostos al servei de la ciutadania de Catalunya

El vicepresident del Govern i conseller d’Economia i Hisenda, Pere Aragonès, assegura que els pressupostos de la Generalitat per al 2020 són “una proposta al servei de la ciutadania de Catalunya, que no només fa front a les necessitats més urgents de la societat, sinó que també comença a dissenyar com serà la Catalunya del 2030”. Durant la presentació del Projecte al Parlament de Catalunya, el vicepresident va manifestar que els nous comptes “estan dissenyats a partir de valors com l’equitat i la igualtat d’oportunitats, compromesos amb el bé comú i amb la prosperitat compartida”.

Pere Aragonès - Pressupostos 2020

Àmbit metropolità

El creixement en personal de la Generalitat es donarà a les 5 comarques de l’àmbit metropolità de Barcelona (Baix Llobregat, els dos vallesos, el Barcelonès i el Maresme), on globalment pujarà a 154.213 efectius (12.478 més que el 2017).

Quant a la inversió global de la Generalitat a l’àmbit metropolità de Barcelona, el total previst suma 754.435.351 €, el que suposa un increment del 21% respecte al 2017.

Futur CAP de Premià de Dalt - Generalitat de Catalunya

En la presentació dels comptes, el delegat del Govern a Barcelona, Juli Fernàndez, va recordar que “aquests pressupostos superen els nivells precedents de despesa dels serveis públics i permeten que les inversions comencin a recuperar-se, a més de posar especial èmfasi en la despesa social”

La Generalitat posa a disposició tota la informació del projecte de pressupostos per al 2020 en aquest web.