Som addictes al mòbil?

Un estudi considera que el 28,3% dels espanyols té una addicció al seu telèfon intel·ligent

  • Tecnonews / AMIC
  • Dijous, 30 Juliol 2020 16:35

Mòbil

El mòbil és actualment una eina indispensable per a les nostres vides. Ja no sols en occident, on es pressuposa que els beneficis del capitalisme fan que la societat tingui un nivell adquisitiu major i que per tant tots els habitants disposin de telèfon intel·ligent. Com va demostrar la crisi dels refugiats de l'estiu de 2015, una de les primeres necessitats de les víctimes que aconseguien creuar el Mediterrani, tenia relació amb el telèfon mòbil. Enviar un missatge als quals estaven a punt de creuar el mar o trucar a aquells que havien aconseguit creuar-lo.

Segons un estudi de la pàgina web Rastreator.com titulat "IV Estudio de Comparación Online hacia el Ahorro Inteligente", en la societat espanyola la necessitat arriba fins a punts gairebé increïbles. L'informe relata que el 75% de la població espanyola considera que no podria viure sense telèfon mòbil. D'altra banda, i encara més significatiu, Rastreator considera que el 28,3% dels espanyols té una addicció al seu telèfon intel·ligent. Aquesta última xifra, derivada d'aquelles persones que van contestar que no poden sortir de casa sense el seu telèfon, suposa un important increment respecte a la xifra obtinguda en 2016: 17,7%.

Més números de l'estudi

Eel 44% assegura que mira el mòbil quan està amb gent i el 52,2% que mirar el mòbil és el primer que fa cada dia quan es desperta. El preocupant és que el 16,6% va admetre que ho mira mentre condueix.

Pel que fa als nínxols de població que major necessitat de telèfon intel·ligent tenen trobem als més joves i a les dones.

La població que té entre 18 i 24 anys passa 5 hores i 25 minuts per dia mirant el mòbil; dues hores més que la mitjana nacional.

Respecte a les dones, descobrim que el 78,5% diu no poder viure sense telèfon.