Mei Ros, una referent de la premsa local

La periodista també va estudiar la carrera de Geografia

Un cop finalitzats els estudis de COU, Mei Ros no tenia del tot clar què volia estudiar. Un dia mirant amb una amiga les assignatures de les diferents carreres que hi havia a l’Autònoma, les dues van decidir estudiar la carrera de Periodisme. ”Pensava fer econòmiques o dret. Sempre m’havia agradat escriure, però la carrera de Periodisme feia molt poc que existia i no m’ho havia plantejat abans” explica la Mei. Dedicar-se només a estudiar li ocupava molt poc temps, per això quan estava fent segon va decidir començar a estudiar, paral·lelament, la carrera de Geografia, “si hagués decidit dedicar-me a la Geografia m’hauria agradat fer cartografia, dibuixar mapes sempre m’ha agradat molt, però aquí sí que era realment complicat buscar feina” confessa la Mei. Tots els sistemes d’informació i comunicació interessaven la periodista, per això, combinant-s’ho amb la carrera, començà a fer pràctiques a diversos mitjans. Entre d’altres, col·laborà al dominical del diari barceloní El Mundo Diario, als informatius de Ràdio Mataró i a la revista El Mataroní. Justament acabada la carrera, Mei Ros s’assabentà que a l’Ajuntament de Mataró hi buscaven algú per dirigir el departament de premsa que estava a punt de crear-se i, amb només 21 anys, Mei Ros decidí presentar-se. La periodista va ser durant molt anys Cap de Premsa de l’Ajuntament, però la publicitat, l’oficina d’informació, l’impuls de la instal·lació del Videotex o la web de l’Ajuntament han sigut algunes de les seves tasques. Fa pocs mesos li proposaven estar al capdavant del nou projecte que es creava a la ciutat, una empresa pública que s’encarregués dels mitjans audiovisuals que es creessin a Mataró, així naixia una nova emissora: Mataró Ràdio, amb Mei Ros com a directora. 

‘El periodisme és una manera de comunicar-te’

Tot un grup de persones, i especialment Mei Ros, feien possible que el projecte de crear una emissora de ràdio local es fes realitat. Impulsat principalment des de l’Ajuntament, Mataró Ràdio naixia amb l’objectiu d’arribar a ser un punt de referència informatiu de la ciutat. “He treballat molt en aquest projecte, però la comissió que es creà a l’Ajuntament amb representants de tots els partits polítics que van anar seguint molt de prop l’evolució, aportant moltes idees va ser una gran ajuda” explica la Mei.  Mataró Ràdio tot just acaba de començar, però com bé afirma la seva directora “tot i que encara hi ha moltes coses a polir, s’ha començat amb molt bon peu, hi ha molta participació i, fins al moment, la resposta dels ciutadans és del tot positiva”.

Apunts

Defineix-teSóc una persona que crec en les coses que faig i m’hi dedico tot el que puc.Un llibreBogeries de Brooklyn de Paul Auster. Aquest autor m’agrada molt perquè explica històries de gent corrent que viu vides normals, i aquest concretament em va agradar molt.Una pel·lículaDerzu Uzala. Té molts anys i és subtitulada, però quan la vaig veure em va encantar. Fa uns anys la van fer al Monumental i hi vaig portar els meus fills a veure-la i també els va agradar.Un viatgeUn viatge que vaig fer a l’Argentina, vaig estar a Buenos Aires i a Osualla, és un lloc molt bonic, fantàstic.Un programa de ràdioQualsevol de Mataró RàdioUn somniQue d’aquí a uns anys Mataró Ràdio, i els altres mitjans que es puguin impulsar des d’aquí, siguin un model i un punt de referència a nivell informatiu de la ciutat.