Una àvia centenària

“no hi faltaven jocs per a la mainada, xocolata amb melindros i ball fins a mitjanit..."

  • Mireia Biel / Foto: Família Alum
  • Dijous, 07 Novembre 2013 00:00

Foto antiga 2013, àvia centenària

La primera de les dones que apareix a la dreta de la fotografia és la Pepita, l’àvia centenària de la residència de Sant Josep. Aquest proper dissabte 9 de novembre celebra els seus 100 anys de vida i les germanes Alum li han volgut retre homenatge.

Nascuda el 1913, mare, àvia i besàvia, la Pepita celebrava en aquesta instantània la serenata del carrer de la Cooperativa. En una conversa amb les germanes Alum, la Pepita els va explicar que “els veïns del carrer eren una gran família”. Una família que gaudia de les festes al carrer en les quals, segons la Pepita, “no hi faltaven jocs per a la mainada, xocolata amb melindros, carreres de sacs i ball fins a mitjanit, aprofitant que anàvem tots ben mudats”.

A l’altra banda de la fotografia hi ha la mare de la Pepita, la Virginia, i també el seu germà, en Quimet. Filla en una família de cinc germans, la Pepita, segons expliquen les germanes Alum, destacava per ser “una gran actriu del teatre català d’en Pitarra i altres” i agraeixen que els hagi permès conèixer “una vida exemplar” caracteritzada “per la seva fresca memòria”.