Jordi Garcia, de jugar a dirigir

Fins ara capità del CN Mataró Quadis de waterpolo

  • Marta Gómez // Anna Aluart
  • Dijous, 05 Setembre 2013 00:00

Perfils, Jordi Garcia

Per al fins ara capità del CN Mataró Quadis de la divisió d’honor de waterpolo, Jordi Garcia, aquesta nova temporada no serà com les darreres 20. I és que es diu ràpid que el mite del waterpolo mataroní ha estat 19 anys a les piscines amb el primer equip. La manca de temps per entrenar -per haver de compaginar-ho com a professor d’educació física a l’Escola Pia Santa Anna- i els reajustaments econòmics que ha fet el CN Mataró, l’han portat a la decisió definitiva: retirar-se com a jugador. “Deixar l’equip costa molt, però crec que ha estat un bon moment”, confessa Garcia.

Amb tant sols nou anys, només havia tingut temps de tastar alguns esports: el futbol, el bàsquet i el judo. Tot a nivell “més o menys competitiu”, creu Garcia que recorda com va tenir el primer contacte amb el waterpolo: “anant amb l’escola als cursets de natació a la piscina municipal em van convidar a provar el waterpolo, allà va començar tot”.

Ara Jordi Garcia passa a ser el segon entrenador de l’equip on fins ara n’era el capità. “Tenia un sentiment estrany per saber quina seria la nova relació amb els que eren els meus companys, per saber si hauria de crear alguna barrera”. Els primers dies d’entrenament però Garcia ja té la solució: “m’he trobat molt més còmode del què em pensava, han estat molt receptius”.

La piscina emotiva

“Hi ha molts moments bons i molts de dolents i sobretot en tants anys i tantes temporades, però tot passa”
Com a qualsevol equip, esportiu o no, les relacions, els objectius i la competitivitat amb els altres poden fer resultar moments complicats. “Hi ha molts moments bons i molts de dolents i sobretot en tants anys i tantes temporades, però tot passa”, explica Jordi Garcia.  Dels millors moments que recorda el ja segon entrenador de waterpolo són les victòries a la Piscina Municipal:
“La piscina sempre ha estat molt emotiva”. Dels moments dolents alguns s’han passat pàgina ràpid, altres cal recordar per millorar. Garcia explica l’última temporada d’en Dorin o la passada temporada, en què a nivell d’equip no es van poder arribar als objectius proposats.

APUNTS
Defineix-te
Sóc tranquil i molt constant, tinc molts objectius i intento
afrontar la vida professional i privada amb criteri.

Un llibre
“El imperio del sol”, de JG Ballard.

Una pel·lícula
“Drive”, de Nicolas Winding Refn

Un viatge
El Marroc.

Un jugador
Andreu Alemany.

Un somni
Que algun dia el Centre Natació Mataró estigui a la màxima divisió i es compongui de jugadors formats a la ciutat.