Jordi Marquès, batuta castellera

És el nou president dels Capgrossos de Mataró des del 2 de febrer

  • Laia Mulà // Foto: Daniel Ferrer
  • Divendres, 16 Febrer 2018 00:00

Perfils 2017/2018, perfils-jordi marquès

En Jordi Marquès és un home de números: treballa com a director financer i ha estat el tresorer dels Capgrossos de Mataró durant diverses temporades. Ara, però, ha fet un pas endavant i ha pres la iniciativa agafant la presidència de la colla mataronina.
L’any 2010 va endinsar-se al món casteller perquè la seva filla li va demanar però en un primer moment “va pensar que se’n cansaria ràpidament”. En lloc d’això, els dos han acabat essent Capgrossos fins al moll de l’os. Amb la capacitat d’iniciativa que el caracteritza, Marquès va començar a col·laborar amb la Junta de la colla com a tresorer durant diverses temporades.
L’any passat, però, estava una mica cansat de ser-ho i l’anterior president, en Xavier Castellví, li va proposar ser el vicepresident de la colla durant el 2017. A l’Assemblea del passat 2 de febrer de 2018 en Jordi Marquès va tornar a fer un pas endavant esdevenint el nou President dels Capgrossos de Mataró.
D’idees i objectius no li’n falten: vol obrir la colla a tots els mataronins evitant “la visió elitista que es pot tenir dels Capgrossos”; es proposa apropar la colla al teixit associatiu de Mataró creant col·laboracions en ambdues direccions; i, en definitiva, explica que li agradaria “que a Capgrossos no només féssim castells, sinó que fóssim actius a tota la ciutat”. Destaca que l’any passat la colla ja va col·laborar “amb el Gran Recapte i amb la campanya de donació de sang de la Creu Roja” i vol continuar en aquesta línia.

A escala interna de colla també creu que hi ha aspectes a millorar. En primer lloc, afirma que socialment la colla s’ha centrat en els socis d’entre 20 i 40 anys, enfocant les seves activitats a aquest públic, i que caldria fer actes “en els que tothom hi tingués cabuda”.

La Junta creix
Fins ara els Capgrossos havien comptat amb una Junta formada per set àrees representades pel president, el vicepresident, el tresorer, el secretari, el responsable d’àrea social, el de comunicació i el cap de colla. Marquès reformula aquesta estructura interna incorporant tres àrees que considera indispensables per l’evolució que pretén de la colla. Les anomena àrea tecnològica, l’àrea pica-portes i, per últim, la de conèixer al món casteller.

APUNTS
Defineix-te: Tossut, perseverant i massa reflexiu
Un llibre: ‘Tòquio blues’, d'Haruki Murakami
Una pel·lícula: La llibreria, d’Isabel Coixet
Un repte: Que la colla s’obri a Mataró
Un somni: Ser capaç de tocar en un grup de música