Encarnación García, com peix a l'aigua

Des de fa uns 30 o 35 anys –no ho recorda ben bé–, l'Encarna ha anat pràcticament cada matí a nedar a la piscina municipal de Mataró

  • Gisela Ferrer // Foto: Daniel Ferrer
  • Dijous, 12 Desembre 2019 11:07

Perfils, 2017/2019 - perfils-Encarnacion Garcia

Des de fa uns 30 o 35 anys –no ho recorda ben bé–, l'Encarna ha anat pràcticament cada matí a nedar a la piscina municipal de Mataró. El que fa curiosa la seva història és que abans de ser una usuària regular de l'equipament no sabia nedar perquè no n'hi havia ensenyat ningú. Així que amb gairebé 60 anys (ara en té 91), l'Encarna va aprendre'n. “La Maria del Mar, qui més temps va estar lluitant amb mi, ho va passar molt malament perquè jo només volia anar agafada a la paret.

Em pensava que m'ofegaria”, recorda entre rialles. Van ser 8 mesos difícils per a ella, ja que li va costar molt aprendre a nedar i, a més, a casa tenia 8 persones càrrec seu. “Però ho vaig intentar, ho vaig fer, i després em va agradar molt”, explica. Li agrada molt fer gimnàstica i neda de tot, “boca amunt, cap per avall...”, això sí, “a la seva manera”, explica. El que assegura que no fa, ni farà, és enfonsar-se.

Dedicada a la família

L'Encarna va arribar a Mataró amb 40 anys, amb el seu marit i els seus tres fills, buscant una oportunitat laboral. Vivien a Nerpio (Albacete) i treballaven al camp. Aquí, va trobar una feina de neteja als Salesians, on va treballar durant 26 anys fins que va deixar-ho per cuidar la seva mare, malalta de Parkinson.
En veure que passava tot el dia a casa, la seva filla, també Encarna, va animar-la a sortir i dedicar-se temps a ella mateixa. Així va ser com va començar anar a la piscina cada matí, a les 7. Una activitat que es va convertir en una rutina amb la qual gaudeix molt. “Soc piscis”, justifica.
Més enllà de la piscina, a l'Encarna també li agrada sortir a passejar pel Parc Central, que li queda a prop de casa. Especialment els diumenges quan hi fan música.

La més veterana

Encarnación García
En la reobertura de la piscina municipal, després de cinc mesos d'obres de millora, l'Encarna va rebre un reconeixement per ser l'usuària més longeva de l'equipament. Des del mes d'agost, quan la piscina va tancar, no ha tornat a nedar perquè es troba “delicada”, però espera poder tornar a gaudir d'aquesta activitat que l'ha acompanyat durant tants matins.

APUNTS:
Un passatemps: Passejar pel Parc Central.
Un cantant: Manolo Escobar o Rocío Jurado.
Un desig: molta salut per a tothom.