La Sala Cabanyes, potes enlaire

Entrem dins les importants obres estructurals que està fent el Centre Catòlic a les seves instal·lacions

  • Redacció // Fotos: Daniel Ferrer
  • Dijous, 14 Setembre 2017 10:20

El passat mes de maig començaven les obres estructurals més importants que s'han fet mai a les instal·lacions del Centre Catòlic. S'anunciava mig any d'operacions sobretot per canviar les cobertes de la pastilla urbanística que conformen la Sala Cabanyes, la pista de "La Gàbia" i l'Escola Balmes. El termini acabarà d'aquí a un mes i mig, i el Tot Mataró va poder veure 'in situ' com s'està complint amb la previsió. Dissabte passat els socis del Centre podien fer visites
per veure com han evolucionat unes feines intensíssimes amb les que ara ja es
veu el final proper.


La Sala encara està potes enlaire, però dimarts van començar les classes amb normalitat a cal senyor Benet i, ben aviat, hi tornarà a haver-hi bàsquet a la pista. I els Pastorets es faran a la Sala. Tothom tranquil.

El mateix President del Centre Catòlic, Antoni Blanch, feia de guia per unes instal·lacions de les que oferim un ampli catàleg fotogràfic. Les feines han estat intenses i amb fases diferents, complint amb tots els requeriments que s'imposen per exemple a la retirada de les cobertes de fibrociment que hi havia a pràcticament tota la instal·lació. Òbviament s'ha operat per fases prioritzant no afectar el calendari escolar.

Especials 2017, sala cabanyes

Els alumnes del Balmes ja tenen l'escola amb les goteres solventades i només han d'esperar alguna setmana a tornar a tenir La Gàbia com a pati i de moment han de creuar el carrer per fer l'esbarjo al Pati del Cafè Nou. La coberta de la pista esportiva serà el següent pas que es completarà i gràcies a una coberta aïllant i amb parts translúcides semblarà una altra, bo i mantenir-se com sempre. Amb els mateixos seients a la grada i colors al ciment.

Especials 2017, sala cabanyes

Es dona la circumstància que el mateix dia de la visita a Mataró ha plogut abundosament. Precisament les precipitacions del darrer mes, explica el President del Centre Catòlic, han permès detectar els punts flacs de les cobertes i blindar la nova obra d'unes goteres que s'havien convertit en el pa de cada dia al Centre Catòlic. Un interessant artefacte a base de tubs i desaigües fa que, tot i estar sense sostre, la pluja no afecti la Sala Cabanyes. L'aspecte de la platea sense butaques i plena de l'estructura de les bastides és realment espectacular. El sobre de l'escenari serà el darrer àmbit on s'actuarà.

Especials 2017, sala cabanyes

Una inversió necessària

Durant tota la visita, Antoni Blanch justifica més d'una vegada que “eren unes obres del tot necessàries, que ens permeten assegurar molts anys d'activitat”. Els assistents al primer dels tres torns de visita s'interessen pel nou estat de "La Saleta" o per la visió de la nova coberta de la Gàbia, però és veure la Sala encara sense sostre la imatge més sorprenent. S'hi han retirat fins a tres dels sostres que tenia, en mal estat general. Segurament els futurs ocupants de les butaques de la Sala es preguntaran a partir de Nadal ben bé en què han consistit les obres. "No seran unes obres vistoses, però tindrem una Sala millor, més aïllada i segura en la que poder seguir fent tota la feina que s'hi fa".  
Un exemple d'això és que s'han establert línies de vida per molts dels treballs verticals de manteniment que es fan a la Sala. Les obres permetran feines més segures a càrrec de la important flota de voluntaris de la casa.

Especials 2017, sala cabanyes

800.000 euros
Quan s'acabaran les obres de la Sala? Doncs durant el mes d'octubre. Des del Centre Catòlic s'està segur de complir els terminis. El cost dels treballs s'enfila per sobre dels 800.000 euros. D'aquests, 700.000 són els que surten del pacte sobre el Cafè Nou i el seu pati que es va signar posant fi a un conflicte de legitimitats entre Patronat de la Sagrada Família, Fundació Unió de Cooperadors, Centre Catòlic i Ajuntament de Mataró, ja fa quatre anys.

El Tot Mataró i Maresme
Carrer d'en Xammar, 11
08301 - Mataró

Tel: 93 796 16 42
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Anuncieu-vos a El Tot Mataró!
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. / Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

© El Tot Mataró i Maresme - 2014

Avís legal i condicions generals d'ús
Advertència de privacitat

Lloc web desenvolupat per tàctic.cat

Amb la col·laboració de: