La segona etapa de la Volta surt d'un Camí de la Geganta ple

Les vacances de Setmana Santa fan mutar la concurrència cap a un públic molt més familiar

  • Cugat Comas i Fotos de Daniel Ferrer
  • Dimarts, 22 Març 2016 13:44

Volta Ciclista de Catalunya 2016

"Adéu i gràcies, Mataró, fins la propera". Amb aquestes paraules s'acomiadava el cotxe amb megafonia que precedia el pilot de la Volta Ciclista a Catalunya que ha tingut un dia de sol primaveral radiant en la sortida de la segona etapa. Per tercer any consecutiu, el Camí de la Geganta ha estat com una avinguda del ciclisme en la qual aficionats i curiosos han pogut veure i empaitar per fer-se fotos amb bona part dels millors ciclistes del món. L'expectació al voltant dels autobusos dels equips era màxima i Alberto Contador, Nairo Quintana, Purito Rodríguez i Chris Froome han despertat molta més expectació que cap altre ciclista. Respecte dels anys precedents, el públic el dominaven molt més les famílies d'avis i criatures: estampa clàssica d'un dimarts de vacances escolars.

Volta Ciclista de Catalunya 2016

El ritual de la sortida s'ha repetit i la major part dels 192 corredors que han pres la sortida s'han fet esperar al control de signatures. Tot el Camí de la Geganta, des del Carrer del Parc fins ben bé la Plaça de Granollers era ple de cotxes i autobusos de les dues dotzenes d'equips que participen en una prova que té una nòmina de participants sols a l'alçada del Tour de França.

Abans de la sortida de l'etapa s'ha guardat un minut de silenci per les víctimes dels atemptats de Brusel·les d'aquest dimarts

Volta Ciclista de Catalunya 2016

Nacer Bouhanni, guanyador dilluns a Calella, vestia els colors verd i blanc de líder i ha marxat de Mataró com el gran favorit a la victòria, també avui, si s'arriba a l'esprint a Olot. Després d'anar a fer el tomb a Llavaneres, la carrera ha tornat llançada a Mataró on s'ha pogut veure ja l'escapada del dia formada per Dron (Wanty), Gradek (Verva), Bouet (Etixx) i De Gendt (Lotto Soudal) sent aquest darrer el ciclista més conegut de la mateixa.