Gran presència mataronina en els Mundials FINA que comencen divendres a Gwangju

A la ciutat coreana hi tindrem una notable representació mataronina en waterpolo, natació artística i aigües obertes

190710Na_cartell

 

Des del divendres dia 12 i fins el diumenge dia 28 de juliol la gran atenció de l’esport mundial estarà centrada a la ciutat de Gwangju a Corea del Sud on se celebraran els Campionat del Món FINA 2019, en les disciplines de natació, waterpolo, salts, natació artística i aigües obertes.

Allà hi tindrem una bona representació mataronina, amb la presència de la nedadora d’artística Berta Ferreras (CN Kallípolis), del nedador blanenc especialista en aigües obertes Guillem Pujol (Torrot CNM), i de les waterpolistes mataronines Marta Bach (La Sirena CN Mataró) i Roser Tarragó (Mediterrani). També hi seran en l’equip de waterpolo Irene Gonzàlez i Anni Espar, dues jugadores que seran de La Sirena CN Mataró la temporada pròxima. I una de les novetats d’aquest mundial serà el waterpolo platja com esport d'exhibició. En l’equip d’Alejandro Aznar hi seran les jugadores de La Sirena Helena Lloret i Alba Bonamusa i també, la que ho serà la temporada pròxima, Anna Gual.

190710Wa_EspanyesMundial

L’equip de waterpolo femení a les ordres de Miki Oca estarà format per  Laura Ester, Paula Leitón, Maica García, Anni Espar, Judith Forca i Bea Ortiz (Sabadell), Elena Sánchez, Paula Crespi i Pili Peña (Sant Andreu), Marta Bach (La Sirena CN Mataró), Clara Espar i Roser Tarragó (CE Mediterrani) i Irene González (Hawai-USA, la propera temporada a La Sirena CNM).
A la fase de grups, la selecció espanyola tindrà com a rivals Grècia (diumenge 14), Kazajistán (dimarts 16)  i Cuba (dijous 18). Els primers creuaments que juguen 2n i 3r de cada grup seran el dia 20, els quarts de final el 22, les semifinals el 24 i la final el 26.

L’equip de Waterpolo Platja el formen Alejandra Aznar, Silvia Morell i Anna Gual (Sant Andreu), Helena Lloret i Alba Bonamusa (La Sirena CN Mataró), Helena Dalmases (Mediterrani) i Sandra Domene (Terrassa).
S’enfrontaran amb Austràlia (dia 13), China (dia 14) i Estats Units (dia 16). S’anirà directament a la final i al partit pel 3r i 4t lloc (dia 18).

190710NAr_Equipmundial

També a Yamaguchi està concentrat l’equip de “sincro”. Junt amb la mataronina Berta Ferreras hi són amb Leyre Abadía, Ona Carbonell, Abril Conesa, Emma García, Cecilia Jiménez, Carmen Juárez, Meritxell Mas, Elena Melián, Paula Ramírez, Sara Saldaña, Iris Tió, Blanca Toledano i el nedador de Dosrius Pau Ribes.
La competició d’equips comença el dilluns dia 15.

190710Na_PujolCorea

L’equip de natació en aigües obertes ha estat concentrat a Yamaguchi (Japó) amb Paula Ruiz, María de Valdés, María Vilas, Alberto Martínez, Raúl Santiago i Guillen Pujol i amb Sergio García, l’entrenador CN Mataró, formant part de l’equip tècnic.
La competició comença el dissabte 13 amb la prova de 5 km.