Colors que ens identifiquen a totes

El Boet Mataró se suma al rosa

  • Gisela Ferrer // Fotos: D. Ferrer i M. Navarro
  • Divendres, 25 Octubre 2019 08:48

Bàsquet Advisoria Boet - GEiEG

El cap de setmana passat, els dos sèniors del Boet Mataró, el femení i el masculí, van aparcar el taronja i per vestir-se de rosa en els seus respectius partits jugats a l’Eusebi Millan el dissabte (Advisoria) i el diumenge (Mataró Parc). A més, les samarretes amagaven un altre detall: a l’esquena dels jugadors i jugadores s’hi podia llegir el cognom de les seves mares. Una acció duta a terme al voltant de la commemoració del Dia Mundial Contra el Càncer de Mama (19 d’octubre), com a mostra de suport en la lluita d’aquesta malaltia.

Ja s’ha parlat, per activa i per passiva, de la gran eina que és l’esport en l’àmbit social, més enllà de l’activitat física i la competició. I en aquest cas, el club mataroní ha optat per sumar-se a una causa relacionada amb la salut. Utilitzant la visibilitat que tenen dos equips a LF2 i a EBA, han aconseguit tenyir la jornada de rosa, deixant de banda el color que identifica el club per un altre, el que tothom identifica amb la campanya de sensibilització del càncer de mama.

Mataró Parc Boet - SESE

Si mirem els percentatges, està clar que les majors perjudicades per la malaltia són dones (breastcancer.org apunta que menys de l’1% dels casos de càncer de mama els pateixen els homes). Es tracta del tumor més freqüent en les dones occidentals i el qual, segons l’Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC), patiran 1 de cada 8 dones al llarg de la seva vida. És per aquests números que estem més acostumats a veure la reivindicació de la malaltia des de la vessant femenina, però no s’ha d’oblidar que totes aquestes dones són mares, filles, germanes, parelles o simplement amigues. Per això, el que més m’agrada no és només que el club aposti per visibilitzar aquest tipus de tumor, sinó que ho faci des de tots dos equips, el femení i masculí. Aplaudiments pel Boet.

Més enllà de la visibilitat, per cert, també es van recaptar fons (més de 200€) destinats a l’Associació Maresme Oncològic el diumenge, dia de la presentació del club, amb donatius i venda de merchandising.