Ocine compra les vuit sales de cinema d'Arenys de Mar

L'empresa pretén digitalitzar quatre sales i mantindrà el personal que hi treballa fins ara

  • Ràdio Arenys // Foto: cedida
  • Dijous, 25 Febrer 2016 12:10

Maresme 2014/2015, Cinemes Arenys

OCine s’encarrega des de la setmana passada de la gestió dels cinemes Arenys, després que l’antic gerent s'hagi jubilat. Així, els cinemes deixen de formar part de la cadena ACEC.
Els 8 Cinemes Arenys es van inaugurar el dia 28 de juny de 1998 i des d’aleshores la gerència l’havia dut Eduard Rossinyol, qui en els últims anys també n’era el propietari. Ara ha passat a mans de la cadena OCine, qui ja va començar a portar-ne la gestió des de la setmana passada. Eduard Rossinyol va afirmar a Ràdio Arenys que la venda ha estat exclusivament per motius personals, sobretot perquè ha arribat el moment de la seva jubilació. De moment, però, no sap com serà la gestió de la nova cadena tot i que, apunta,  que en un principi hi haurà pocs canvis.

Digitalització total

Els 8 Cinemes Arenys té una plantilla de 9 treballadors. De moment, els nous propietaris han assegurat que els mantindran a tots, però entre els canvis que sí que volen fer, hi ha la digitalització del total de les sales, ja que actualment només n’hi ha 4. Eduard Rossinyol va fer balanç dels 18 anys que ha regentat aquests cinemes i va assegurar que hi ha hagut èpoques complicades, sobretot amb l’augment del 21% de l’IVA i la pirateria. Malgrat tot, és una de les sales d'exhibició que ha sobreviscut al llarg dels anys.
OCine és una cadena amb 9 cinemes més a Catalunya, entre ells, a Granollers, Sant Celoni i Blanes.