Arenys de Mar clausura l'històric abocador il·legal de pneumàtics

N'hi havia més de 5.000 acumulats en una finca rural des de feia més de quinze anys

  • Redacció - ACN
  • Divendres, 16 Febrer 2018 11:45

Maresme 2014/2015,  pneumàtics Arenys

L'Ajuntament d'Arenys de Mar ha clausurat l'històric abocador il·legal de pneumàtics, que feia més de quinze anys s'havia instal·lat en una finca rural als afores del municipi. Actualment es calcula que s'hi havien acumulat més de 5.000 pneumàtics. El consistori portava anys reclamant als hereus de la propietat que actuessin al solar, però es dona el cas que en tractar-se d'una herència jacent que no ha estat mai acceptada no es feien responsables.

Ajuntament Arenys de mar
Finalment l'Ajuntament ha actuat subsidiàriament per retirar els pneumàtics i traslladar-los a una planta de tractament. Els treballs tenen un cost de 110.000 euros que assumeix l'Ajuntament amb la voluntat de poder reclamar l'import als futurs propietaris.

El d'Arenys de Mar és un dels casos d'abocadors il·legals que seguia el Síndic de Greuges des de l'any 2016. Dels dinou abocadors detectats, amb el d'Arenys de Mar ja han tancat disset, mentre encara queden pendents de netejar els de Pinós i a la Roca del Vallès, aquest últim situat en terrenys de l'Agència Catalana de l’Aigua.