Un servei per a persones amb dificultats per afrontar els deutes de l’habitatge

Arenys de Mar presenta el Servei d’Intermediació en Deutes de l’Habitatge (SIDH) per als habitants d’Arenys de Munt, Canet de Mar i Sant Iscle de Vallalta

Arenys de Mar - SIDH

Arenys de Mar ha presentat el nou punt d'assessorament del Servei d'Intermediació en Deutes de l'Habitatge (SIDH), un servei gratuït per a aquelles persones o famílies hipotecades que es troben en dificultats per pagar el préstec o crèdit hipotecari. També està destinat a ajudar aquells que preveuen que no podran fer-ho en el futur. Aquest punt, des del qual s'atén també als veïns d'Arenys de Munt, Canet de Mar i Sant Iscle de Vallalta, és un dels cinc oberts al Maresme i que donen cobertura a la totalitat de la població de la comarca.

Es tracta d’un servei impulsat per la Diputació de Barcelona i concertat amb els ajuntaments, consells comarcals, col·legis d’advocats i la Generalitat de Catalunya, el qual forma part dels 41 punts SIDH en funcionament a la demarcació de Barcelona. En ells ja s’han atès més de 5.800 famílies des de la seva creació l'any 2012. El SIDH és el fruit de la coordinació amb Ofideute, un servei de mediació hipotecaria de la Generalitat, prestat per l’Agència de l’Habitatge de Catalunya nascut l’any 2010.

Estendre els punts d’atenció a les famílies

L’objectiu del SIDH és augmentar i estendre els punts d’atenció a les famílies que tenen problemes per afrontar deutes hipotecaris o de pagament del lloguer. Es proposa establir així una acció coordinada i un model i circuit únics de mediació en tot el territori de la demarcació.

El SIDH al Maresme

Tot i que el SIDH d'Arenys de Mar està en servei des de l'any 2015, aquest era gestionat pel Consell Comarcal del Maresme fins al mes de març. Amb el traspàs de gestió a l'Ajuntament d'Arenys de Mar es considera completat el desplegament a la comarca. L’únic municipi sense cobertura del SIDH és Mataró perquè ja disposa d'un servei d'intermediació propi. La comarca del Maresme disposa de punts SIDH a Arenys de Mar, Pineda de Mar, Premià de Mar i Calella, a més del de Badalona, que dóna servei als ciutadans de Montgat.

Des de l'any 2015 el SIDH d'Arenys de Mar ha tramitat un total de 32 expedients, gairebé el 80% dels quals corresponen a serveis de prevenció per l'impagament de quotes.