No volen que la draga torni a actuar a Arenys de Mar

La Taula de Gestió del Litoral es posiciona en contra de l'enéssima operació per recuperar la sorra de les platges

  • Redacció
  • Dilluns, 14 Maig 2018 13:31

La draga

No volen tornar a veure la draga davant la costa d'Arenys de Mar. L'Ajuntament maresmenc ha comunicat a la Demarcació de Costes a Catalunya el rebuig a la proposta de dragatge de sorres que està prevista al municipi. En una carta adreçada a la cap de la demarcació de Costes a Catalunya, Maria Toledano, l'alcaldessa Annabel Moreno expressa l'oposició al dragatge de 70.000 m3 de sorra entre el dic d'abric i la bocana del port d'Arenys de Mar. Una postura consensuada entre l'Ajuntament d'Arenys de Mar, la Confraria de Pescadors Sant Elm i la Plataforma “Preservem el Litoral” després de la reunió de la Taula de Gestió del Litoral.

La Taula insisteix a dir que les intervencions de la draga no resoldran la problemàtica recurrent de manca de sorra al litoral del Maresme

Maresme 2017, platja musclera arenys de mar

Falta visió integrada

La Taula de Gestió del Litoral considera que les actuacions projectades per Costes "estan mancades d'una visió integrada sobre la conservació i la gestió del litoral, alhora que recorda que el dragatge de sorra s'ha demostrat totalment infructuós, insuficient i malbaratador de recursos públics, amb greus afectacions sobre la biodiversitat marina, el paisatge i l'activitat pesquera tradicional".

Els actors representats a la Taula aposten per un nou model de gestió integral del litoral, que no el consideri de forma isolada del seu entorn, i que tingui en compte l'impacte que les actuacions tenen sobre el medi natural i sobre l'activitat econòmica dels municipis.