La primera edició del Maresmar, un èxit

Els 22 vaixells històrics i els 7 centenaris que hi van participar van rebre prop de 5.000 visitants al llarg del cap de setmana

Trobada vaixells històrics i centenaris Maresmar

Unes 5.000 persones van visitar els vaixells històrics i centenaris de la primera edició del festival marítim Maresmar-Trobada de Centenaris 2018. Es tracta d’un esdeveniment que va tenir lloc el cap de setmana passat al port d'Arenys de Mar i que estava organitzat per l'empresa Varador 2000. Els visitants van poder gaudir de la presència de 22 vaixells històrics, 7 d'ells centenaris com el pailebot Santa Eulàlia, vaixell insígnia del Museu Marítim de Barcelona, el bergantí Sirius, el llaüt quillat Sant Ramon o el jakt Far Barcelona, entre altres.

Després d’aquesta primera edició de prova, els organitzadors tenen clar que ha estat un èxit i han anunciat la voluntat de repetir aquest esdeveniment en edicions pròximes. De fet, també molts dels propietaris dels vaixells que hi han participat ja han anunciat la seva predisposició a repetir l'experiència.
Trobada vaixells històrics i centenaris Maresmar

Durant els dies previs a la celebració del Maresmar la base nàutica Mataró Marina Barcelona va acollir una part de la flota de vaixells històrics i centenaris que després van participar en la I Travessa a la Costa del Maresme entre Mataró i Arenys de Mar.

Un cap de setmana nàutic

El públic visitant també va poder passar-ho bé amb les activitats culturals organitzades, així com amb actuacions musicals diürnes i nocturnes, activitats gastronòmiques, espectacles teatrals a peu de moll, performances marineres, cercaviles, un espectacular simulacre de batalla naval, espectacles aquàtics i esportius, tallers d'oficis, activitats amb vaixells de rem i un concurs de cartells per a la pròxima edició. Els més petits també van poder gaudir jugant en un gran vaixell pirata, així com gaudir de la seva tirolina de 20 metres i viure aventures en els seus tallers de contes.

Diverses autoritats

Durant els dos dies que ha durat el Maresmar l'han visitat autoritats del país com el vicepresident del Govern de la Generalitat, Pere Aragonés, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, la presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, així com molts alcaldes i regidors de diferents poblacions del Maresme encapçalats per l'alcaldessa d'Arenys de Mar, Annabel Moreno i el president del Consell Comarcal, Miquel Àngel Martínez.