Arenys de Mar crearà una Oficina d'Habitatge pròpia

Davant la bombolla del lloguer, treballarà per ampliar l'oferta de lloguer social a la localitat

  • Redacció // Fotos: cedides
  • Dilluns, 12 Novembre 2018 17:37

Maresme 2017/2018, arenys de mar

El govern d'Arenys de Mar vol posar en marxa de manera urgent una ofensiva contra la nova bombolla immobiliària i l'augment de preus que, igual que passa al conjunt de Catalunya, pateix la vila, sobretot pel que fa als habitatges de lloguer.

És per això que el pròxim mes de gener es posarà en marxa una Oficina d'Habitatge municipal, amb l'objectiu de promoure l'habitatge públic mitjançant la compra, promoció i/o rehabilitació de pisos a la localitat, tasca que portarà a terme mitjançant la gestió del Patrimoni Municipal del Sòl, que actualment és d'uns 3,5 milions d'euros.
Sense despesa extraordinària

L'Oficina d'Habitatge no suposarà cap despesa extraordinària per a l'Ajuntament, ja que es dotarà de personal municipal de l'Àrea d'Urbanisme i, a més de gestionar el patrimoni municipal per a habitatge dotacional, també atendrà consultes dels ciutadans relacionades amb aquesta matèria. La seva tasca, però, serà independent dels serveis relacionats amb l'habitatge que ja ofereix l'Ajuntament, com poden ser la gestió de la borsa de pisos socials, que continuarà en mans dels serveis socials municipals, o les queixes i denúncies de productes hipotecaris, que seguirà sent competència de l'OMIC (Oficina Municipal d'Informació al Consumidor).

Més lloguer social

Així, la missió de la nova Oficina d'Habitatge serà la d'incrementar el patrimoni immoble municipal per destinar-lo a habitatge de lloguer social. La voluntat del govern és que, en un futur, es puguin unificar ambdues oficines per tal de crear un servei d'habitatge integral, del qual es beneficiïn tant les famílies amb menys recursos com altres col·lectius (joves que es vulguin emancipar, gent gran o tutelats) que necessitin habitatges dotacionals a un preu per sota del de mercat.