Arenys s'adhereix a la marca Viles Marineres de l'Agència Catalana de Turisme

Aquesta distinció s'atorga a les poblacions litorals que conserven viva la cultura i les activitats humanes vinculades al mar

  • Redacció // Fotos: cedides
  • Dilluns, 04 Novembre 2019 10:47

Maresme 2017/2019, arenys de mar- vila marinera

L'Ajuntament d'Arenys de Mar ha superat el procés de selecció per accedir a la marca Viles Marineres, que promou l'Agència Catalana de Turisme (ACT). Es tracta d'una nova distinció que obtenen aquells municipis que conserven viva la cultura i les activitats humanes vinculades al mar.

Una vila arrelada al litoral

En aquest cas, el poble maresmenc ha sabut treure profit d'espais com el port, la confraria i el moll pesquer, i també de les col·leccions lligades al seu origen mariner que formen part del museu municipal.

D'altra banda, la proposta arenyenca ha guanyat punts gràcies a la seva programació d'activitats turístiques orientades a l'àmbit nàutic i mariner com, per exemple, les Jornades Gastronòmiques del Calamarenys, que ja van per la 24a edició.

Tanmateix, el municipi no està sol i el programa Viles Marineres arrenca després d'un procés de selecció en el qual s'han escollit altres ciutats i pobles de Catalunya com Begur, l’Escala, Llançà, l’Ametlla de Mar, les Cases d’Alcanar, Palamós, Sant Pol de Mar, Sant Carles de la Ràpita, Sitges, Tossa de Mar i Vilanova i la Geltrú.

L'acció forma part de l’estratègia de l’ACT per promocionar el turisme cultural i s’afegeix a la vintena de programes de treball que ja estan en marxa. Més de 1.200 empreses i entitats del sector turístic català ja s'hi han adherit.

Les altres viles marineres

Maresme 2017/2019, arenys de mar-port

Arenys de Mar comparteix distinció amb municipis com Palamós, Sant Pol de Mar i l'Escala.