Arenys de Mar, més a prop d'acollir la biblioteca municipal en el convent de les Clarisses

Els arquitectes Mamen Domingo i Ernest Ferré i l'equip de l'estudi H30 són els autors de la proposta guanyadora del concurs de rehabilitació de l'edifici

  • Redacció // Foto: Aj. Arenys de Mar
  • Divendres, 13 Desembre 2019 11:50

Maresme 2017/2019, Nova biblioteca convent les clarisses

La nova biblioteca municipal d'Arenys de Mar comença a agafar forma. Segons va informar el consistori a principis de desembre, el projecte de rehabilitació de l'antic convent de les Clarisses ja té proposta guanyadora. Es tracta de Sessiralcsel, projecte ideat pels arquitectes Mamen Domingo i Ernest Ferré i el jove equip de l'estudi barceloní H30. Un jurat ha estat l'encarregat de fer la tria d'entre les 22 idees que es van presentar a la convocatòria.

Un espai sostenible

El projecte preveu que l'antic convent i el seu entorn esdevinguin un gran pulmó verd que connecti la Riera amb el parc de Lourdes i la zona del CAP i el Xifré. En aquest sentit, la biblioteca estarà distribuïda entre la nau principal i les dues ales laterals, un disseny que configurarà diversos espais tancats i destinats a usos específics. A la planta baixa hi haurà una zona d’accés i l'àrea de revistes i música, mentre que les plantes 1 i 2 acolliran el fons general.

D'altra banda, cal destacar que l'eficiència energètica i el cicle de vida dels materials de la nova edificació prendran especial rellevància. En aquesta línia, el projecte inclou l'aprofitament del sol, el vent (ventilació natural) i la vegetació, i altres sistemes d'equilibri tèrmic i geotèrmia.

'Sessiralcsel'
És la idea guanyadora de les 22 propostes que es van presentar

Un gran pulmó verd

Maresme 2017/2019, Nova biblioteca convent les clarisses

El projecte preveu que l'antic convent i el seu entorn esdevinguin un gran pulmó verd que connecti la Riera amb el parc de Lourdes i la zona del CAP i el Xifré.