Demanen 7 anys de presó per a dos veïns d'Arenys de Munt pels aldarulls de Can Vies

Els joves van querellar-se contra els Mossos d’Esquadra per maltractament

  • Redacció
  • Dimecres, 09 Setembre 2015 11:38

Can Vies

La Generalitat demana 7 anys de presó per a dos veïns d’Arenys de Munt que van ser detinguts durant els aldarulls de Can Vies. La Generalitat ha decidit presentar-se com a acusació particular al costat de la Fiscalia.

Els dos joves asseguren que els Mossos d’Esquadra els van maltractar i torturar durant la detenció, que es va produir a les rodalies del centre de Can Vies. Per això, l’estiu passat van presentar una querella contra el cos policial i els advocats consideren que és aquest fet el que ha provocat que la Generalitat es presenti com a acusació particular. Una mesura que consideren innecessària perquè ja es presenta la Fiscalia i que afirmen que l’únic que pretén és coartar els joves.

La CUP d’Arenys de Munt presenta dijous una moció al Ple per a demanar que la Generalitat es retiri com a acusació i perquè realitzi controls exhaustius dels procediments dels cossos policials. A més a més, la Xarxa de Familiars de Detingudes denuncia la impunitat amb què actuen les forces de seguretat.