Arenys de Munt homenatja els imputats pel 9N

Artur Mas i Francesc Homs mantenen que "no van desobeir el TC"

  • Redacció - ACN
  • Dilluns, 19 Setembre 2016 13:25

Mas, Homs, Arenys de Munt

Arenys de Munt vol seguir recordant un any més la primera consulta independentista que es va fer al municipi el 2009 i que va ser el tret de sortida del procés sobiranista que viu el país. Per això, enguany, i coincidint que l'endemà de l'Aplec, el portaveu de PDC al Congrés, Francesc Homs, havia de declarar al Tribunal Suprem pel 9N, el municipi ha volgut retre homenatge als encausats per la consulta.

Així, l'expresident de la Generalitat i president del PDC, Artur Mas, va comparèixer a Arenys de Munt acompanyat de Francesc Homs durant un acte que va aplegar unes 600 persones. Estava organitzat pel Moviment Arenyenc per a l'Autodeterminació i l'Ateneu Indpendentista d'aquesta població del Maresme i han volgut donar suport i fer un reconeixement a aquests dos polítics així com a l'exconsellera Rigau i l'exvicepresidenta Joana Ortega que estan encausats per la seva actuació en el 9-N.

L'encarregat d'adreçar-los unes paraules ha estat qui va ser alcalde d'Arenys de Munt, Josep Manel Ximenis, que s'ha referit a les dificultats i entrebancs que ja van tenir amb el govern espanyol per organitzar la consulta popular del 2009. "No esteu sols", ha subratllat Ximenis qui també ha afirmat que "Madrid no es mereix que hi aneu a declarar". Abans de lliurar-los una reproducció del cartell de la consulta de fa set anys -signada per tots els que hi van participar activament- i com a agraïment per haver fet que "el poble parlés", també ha destacat que "no acceptaran inhabilitacions per ser demòcrates".

"Jutjats per la via penal per posar les urnes"

El president del PDC, Artur Mas, per la seva banda, va agrair aquest reconeixement i va recordar que la compareixença davant del TS la farà "des del carrer" i "en representació" del poble català. També es va referir al judici a què s'haurà d'enfrontar en els pròxims mesos pel seu paper en el 9-N. "Nosaltres no anirem a declarar; serem jutjats per la via penal. Ens diuen que hem delinquit i desobeït el TC; doncs jo estic convençut que no el vam desobeir".

El portaveu del PDC al Congrés, Francesc Homs, va agrair també l'acte d'aquest diumenge i va assegurar de nou que afrontava la seva declaració davant el TS amb "moltes ganes". "Ho faré per tots vosaltres", va manifestar alhora que va assegurar que no ho faria en nom d'unes sigles d'un partit sinó "en nom d'un país".