Torra: “Arenys de Munt va assenyalar el camí a fer”

El President de la Generalitat inaugura un tram de Riera i demana "fer-se fort" en la marxa pels drets socials i nacionals del país per assolir la independència

Torra a Arenys

El president de la Generalitat, Quim Torra, va insistir diumenge a fer una crida per la "marxa pels drets cívics, socials i nacionals de Catalunya". "Fem-nos forts aquí i no ens aturem", va afirmar des d’Arenys de Munt, El president va destacar que els independentistes volen seguir avançant i tenen "molt clar" on volen arribar. "Anem exactament allà on més d'un milió i mig de catalans dimarts es van manifestar per fer la República catalana. "Aquest és l'objectiu", va afirmar.

Torra va fer aquestes declaracions en un discurs que ha pronunciat davant els veïns d'Arenys, on havia inaugurat la urbanització del tram central de la riera i va visitar el local on es va celebrar la primera consulta per la independència de Catalunya el 2009. "Seguirem el vostre camí, ens vau assenyalar el que hem de fer", va dir dirigint-se als veïns del municipi.

Torra va tornar a apel·lar a la Diada que es va celebrar dimarts passat a la Diagonal de Barcelona; "Allà vam veure que teníem el coratge de la gent, la força de l'ideal i l'esperança de la llibertat" ha dit. El president de la Generalitat va recalcar que la llibertat "és una paraula tan poderosa que s'ho endú tot per endavant", fent un símil amb la riera d'Arenys de Munt quan baixa plena d'aigua.

Torra a Arenys

Rebuda i visita

Torra va fer aquestes manifestacions a Arenys de Munt on va ser rebut per l'alcalde del municipi, Joan Rabasseda, i amb una actuació de l'Esbart Dansaire del Centre Moral. Posteriorment, va fer una visita institucional a l'Ajuntament a la Casa de la Vila i abans d'inaugurar la urbanització del tram central de la riera va signar el llibre d'honor del Centre Moral, on va tenir lloc la celebració de la primer consulta per la independència de Catalunya el 13 de setembre del 2009.