Inici d’any amb Sant Julià

Consulta el programa d’actes de la Festa Major d’hivern

  • Redacció / Foto: arxiu
  • Divendres, 10 Gener 2014 12:11

Maresme 2013, festa  major argentona

Encavalcant-se gairebé amb el Nadal, Argentona celebra la Festa Major d’hivern en honor a Sant Julià. Des d’ahir divendres i durant el cap de set­mana s’han programat, amb el suport de diverses entitats i associacions de la vila, un bon grapat d’activitats.


Divendres, 10 de gener

De les 17 a les 19h, a la plaça de Vendre, Tallers per a nens, proves de petits geganters, aixecament de capgrossos i xocolata calenta pels participants.

A les 19h, a la casa Gòtica, Inauguració de l'exposició "La Gran Guerra, 1914-1918. Imatges i vivències." Tot seguit, es durà a terme la conferència a càrrec del Dr. Joan Villaroya.

A les 20h, al saló de Pedra, Presentació del llibre "Joan Collet , mig segle de passió", a càrrec d'Agustí Rodríguez. La presentació s'emmarca en els actes de commemoració dels 25 anys de la Penya Espanyolista d'Argentona.

A les 22.45h, a la plaça Nova, Reclam i cercavila de Festa Major, a càrrec de Batakes Braves.

A les 23h, a La Sala, Nit de festa, Ball amb el grup La Banda del Drac, escollida Millor Formació de Ball de Catalunya als Premis Arc 2009.

Dissabte, 11 de gener

A les 10.30h, davant de l'Ajuntament, Concentració per anar a ofici, amb les autoritats, els gegants de la Colla de Geganters i Grallers d'Argentona i representants dels Amics del Pubillatge.

A les 11h, a l'església parroquial de Sant Julià, Ofici en honor a Sant Julià. Predicarà el pare Manel Miras de Cabrera de Mar.

A les 12.30h, a la plaça Nova, Sardanes amb la Cobla Selvatana. A la mitja part s'oferirà vermut.

A les 16h, a la carpa del Centre Parroquial, Torneig infantil d'escacs entre Argentona i Llinars de Vallés.

A les 17.30h, a la plaça de Vendre, 6a Mostra de bestiari de foc, a càrrec dels Diables d'Argentona amb la Polseguera d'Argentona acompanyats del Drac Pepa de Santa Perpètua de la Mogoda, la Bèstia de Parets del Vallès i el Poll Foll de Ripollet.
Hi haurà activitats per als més petits, tabalada i petit correfoc dels Banyetes.

Dos passis, a les  17.30 i a les 19.30h, a La Sala, Concert de Festa Major amb l'Orquestra Selvatana. Preu: 3 euros.

A les 19.30h, des de la plaça de Vendre, Cercavila de bèsties de foc, a càrrec de Diables d'Argentona amb la Polseguera d'Argentona amb les colles del Drac Pepa de Santa Perpètua de la Mogoda, la Bèstia de Parets del Vallès i el Poll Foll de Ripollet.

A les 20h, al Museu del Càntir, Acte Inaugural de l'exposició “Jaume Clavell i Nogueras (1914-1997). Historiador, col·leccionista i activista cultural argentoní”.

Seguidament, Presentació del catàleg de l'exposició temàtica "Càntirs Valencians de Fantasia. El reflex d'una cultura mediterrània" i visita guiada d'aquesta exposició.

A les 23h, a La Sala, Ball de Festa Major amb l'Orquestra Selvatana. Preu: 3 euros. Abans de començar, lliurament dels premis als guanyadors del Concurs de Carrosses del 2014.

Diumenge, 12 de gener

A les 9h,  a la plaça del Geganter Joan Padrós, Plantada de gegants.

De les 9.30 a 14h, al pati de l’escola Bernat de Riudemeia, Trobada de plaques de cava.

A les 9.30h, sortida des de la Plaça de l'església, Itinerari guiat "Seguint les petjades de Puig per Argentona". Es visitarà i comentarà el llegat arquitectònic de Puig i Cadafalch.

A les 11h, des de la plaça del geganter Joan Padrós fins a la Plaça Nova, Cercavila de gegants amb les colles geganteres convidades de Centelles, el Prat de Llobregat, Arenys de Munt i els Gegants de l'Escola d'Argentona.

A les 12.30h, Tradicional Tres Tombs, amb l'animació de la Banda de Música d'Argentona. Tot seguit, pel centre del poble fins al pavelló municipal, Reclam i cercavila, amb el grup Batakes Braves.

A les 14.30h, al pavelló municipal, Dinar de Festa Major. Preu: 6 euros amb amanida, paella, pa, vi, aigua i postres.

A les 18h, a la Sala, Espectacle de màgia Magikíssim, a càrrec de Sergi Buka.

A les 19.30h, a l'Ajuntament, nou Piromusical a càrrec de Pirotècnia Tomàs als voltants de l'Ajuntament i de Can Doro.

   El Tot Mataró vol desitjar una bona Festa Major a tots els argentonins!