La Festa Major d'Argentona brilla un any més

La Nit de Tapapous i el piromusical, novetats més destacades

  • Redacció// Fotos: Argentona.cat
  • Dimarts, 09 Agost 2016 12:39

Polseguera Argentona

Un any més la Festa Major de Sant Domingo ha omplert d'activitats la vila d'Argentona i aquest 2016, a més, ho ha fet amb moltes novetats. La més destacada va ser l'acte de recreació d'un fet històric d'Argentona com és la Nit de Tapapous. Un acte teatralitzat, que es va fer just després de l'emotiu i divertit pregó de Pepi Vila, i que va seguir amb una cercavila amb torxes i música en directe que va conduir la gent fins a l'inici del correfoc al crit de "A tapar pous". Un acte que enguany era sorpresa i que segur que anirà quallant.

Tapapous 2016

De castell de focs a piromusical

Les altres novetats que van brillar per sobre de la resta van ser el piromusical en honor a Sant Domingo del dia 4 d'agost, l'impuls a la fira d'artesania amb una Fireta de Cervesa Artesana a la zona del Tramvia, el Joc dels Tapapous o l'Aixecadeta infantil de Càntirs.

En la tradicional Aixecada Internacional de Càntirs, es va repetir guanyadors. En categoria masculina David Mesa va aixecar el de "càntir gros" de 200 quilos, i encara li va sobrar un minut. En rebre el premi fins i tot va acceptar la broma d'aixecar l'alcalde a una mà. En categoria femenina la vencedora va ser Isabel Clariana, nova reina de la prova després de guanyar-la tres anys seguits.

Aixecament 2016

El moment més emotiu d'aquest acte va ser quan el pare de l'Aleix Merino (web) va explicar als presents la campanya per conscienciar i recaptar diners per la investigació de a malaltia Tay-Sachs, que pateix el seu fill. A més va agrair a l'Ajuntament la possibilitat d'instal·lar una parada de la campanya "Un Somriure per l'Aleix" durant tota la Festa Major. Precisament els tercers classificats en cada categoria, M. Josep Martín i Gabriel Pubillese, van fer el donatiu del premi aconseguit a la citada campanya. 

Aleix

Garrinada 2016

La Garrinada segueix en plena forma

La Garrinada com és habitual no va fallar i va omplir de gent i música durant tres dies seguits l'Escola Argentona, que enguany veia ampliat el seu aforament, fet que va quedar plenament justificat. Sobretot el primer dia després dels Focs, el públic va omplir fins a la bandera l'espai al so de la música de Lágrimas de Sangre i Aspencat. No van fallar, com sempre, el 3x3 de bàsquet, el concert infantil, la Caipirinyada o el sopar popular amb el porc a la brasa.

VÍDEO-RESUM DE LA FESTA MAJOR

GALERIA DE FOTOS DE LA FESTA MAJOR (Argentona Comunicació)