Un càntir lleuger, per posar a la nevera

Ahir es va donar a conèixer el càntir de l'any, obra de Miguel Milà, durant la presentació de l'Argillà 2019

Càntir 2019

Ahir es va realitzar la presentació de la Fira Internacional de Ceràmica, Argillà 2019, que tindrà lloc a Argentona del 5 al 7 de juliol. A l'acte es va aprofitar per donar a conèixer la imatge del càntir d'aquest any, obra de Miguel Milà que destaca per "ser suficientment estreta com per posar-la a la porta de la nevera".

Durant l'esdeveniment, el dissenyador va confessar que no estava especialment motivat per a dissenyar un càntir i que va acceptar l'encàrrec per una amistat personal amb Quim Larrea, el dissenyador del càntir de fa dos anys. Tot i això, Milà ha assegurat que s'ha acabat "enamorant del càntir".

Diversitat de parcipants

Enguany, la Fira Internacional de la Ceràmica d'Argentona aplegarà 75 ceramistes d'arreu del món. El director del Museu del Càntir, Oriol Calvo, ha destacat la gran diversitat dels participants a la fira, ja que vénen de països tan diversos com Turquia, Argentina o Portugal. Precisament el país veí és el convidat d'aquest any i centra dues de les exposicions que es podran veure durant la fira: "Contentores e contenores" d'Heitor Figuereido a la Casa Gòtica, i la "Ceràmica Tradicional Portuguesa" al Saló de Pedra.

Presentació de l'Argillà

Durant tot el cap de setmana també tindran lloc diverses activitats com ara tallers de ceràmica al torn, demostracions de terrissa tradicional i la decoració d'un càntir gegant. A l'acte de presentació van participar el director del Museu del Càntir, Oriol Calvo; el regidor de cultura, Àngel Puig; l'alcalde, Eudald Calvo; el dissenyador del càntir, Miguel Milà, i el dissenyador i amic personal de Milà, Quim Larrea.