Guillem Realp: “Som fans del bon rotllo i de l’escalfor”

Parlem amb el baixista d’Oques Grasses, un dels grups més esperats a La Garrinada 2019

  • Marina Alaminos // Foto: Xevi Abril
  • Dijous, 01 Agost 2019 07:11

Argentona 2014/2019, Oques Grasses

Oques Grasses va començar a cultivar el seu èxit amb cançons com 'Sexy', 'Cul' o 'Passos importants'. I l’últim pas dels osonencs ha estat la publicació de 'Fans del Sol', un disc on exploren nous sons sense deixar de banda el seu inconfusible estil festiu, que els ha convertit en un dels referents del panorama musical català. Cinc anys després tornen a La Garrinada per captivar el públic argentoní amb el bon humor del seu directe fresc i despreocupat.     

Presenteu ‘Fans del Sol’, un disc amb l’essència d’Oques Grasses però on exploreu nous estils. Com ha estat aquesta evolució?

La sort i el privilegi d’aquest disc és que hem tingut un any per fer-lo. L’hem pogut començar i acabar tres vegades, com aquell qui diu, i això ha donat peu a introduir nous elements. Vam començar gravant-lo com sempre havíem fet, però després vam pensar “aquest bombo no ens agrada com sona”, i el vam canviar per un d’electrònic. I la cosa es va anar enfilant! Hem tingut tot un any per investigar aquesta nova sonoritat, però cap disc d’Oques Grasses sona com l’anterior. Tot és una evolució, un canvi i unes noves influències.

Una evolució musical però també personal.

La convivència, en un grup de música, està a l’ordre del dia. I per gravar 'Fans del Sol' vam passar tot un estiu a Muntanyola com qui marxa de colònies. D’aquesta convivència en surten moltes coses i a banda del vessant musical també ens hem conegut més com a persones. Ara tenim més complicitat.

‘Fans del Sol’ és un disc molt eclèctic. Però quin és el denominador comú de les vostres cançons?  

L’essència d’Oques Grasses és el bon rotllo, el fet de pensar que les coses són com són i és aquesta la música amb què ens toca ballar. El disc té molt d’aquest ADN, som naturals i si ens equivoquem no passa res, ens en riem i seguim endavant. Aquesta idiosincràsia és la que volem transmetre amb les lletres i al directe.

Esperàveu tornar als escenaris amb aquest èxit?

Sabíem que després d’haver aturat un any el públic en tindria ganes. Però no ens esperàvem aquesta resposta, encara ho estem digerint i assimilant. Amb els concerts d’aquest estiu és quan ho comencem a veure i pensem “aquí hi ha alguna cosa”, però fins d’aquí un temps no entendrem el que estem vivint.

A ‘Serem ocells’ dieu que les mateixes pors que ens ceguen són finestres plenes de llum. Què us fa por, a Oques Grasses?   

Tothom té pors, però el que s’ha de fer és afrontar-les i convertir-les en reptes o objectius. Els problemes que poden generar por són alhora oportunitats perquè sempre se’n pot trobar una part bona. Això també va lligat amb el títol del disc: el sol és una cosa molt ben parida i és una mica una metàfora de les coses bones. Som fans del bon rotllo, de l’escalfor, del sol.

També versioneu “John Brown era un petit indi”.

A en Josep [el cantant] li surten aquestes coses. Té llibretes i va escrivint el que li passa pel cap o el que diu altra gent, i a partir d’aquí va fent els seus poti-poti i acaben sortint cançons així.

Torneu a La Garrinada després de cinc anys i expliqueu que aquella vegada vau entrar a l’escenari amb un carro de la compra. Amb què ens sorprendreu aquesta vegada?

Serà el concert del nou disc, anem molt ben arreglats i molt guapos amb la nova vestimenta i portem un sol a l’escenari. Però també tocarem temes antics, aquells hits que la gent ens demana. Ves a saber què passarà, potser ens agafa per parlar en italià!

I encara gaudint d’aquest èxit de 'Fans del Sol', teniu ja algun nou projecte entre mans?  

Sempre anem barrinant coses, perquè quan n’acabes una ja estàs pensant com es podria millorar. Tenim algun projecte de cara a l’any que ve i ja es va gravant alguna cosa, tot i que no amb la mateixa exigència que quan fèiem el disc.

Dia 5 AGOST


Oques Grasses -  Escola Argentona, a partir de les 24 h